Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
True Or False met Young Ellens, Jiri11 en S10

Bastiaan Rosman speelt met Young Ellens, Jiri11 en S10 het spelletje True ✅ Or False ❌. Hoeveel weten zij over de artiesten op Noorderslag?

Young Ellens is een rapper van Antilliaanse afkomst en groeide op in Amsterdam-Zuidoost. Op jonge leeftijd begon hij al met zaalvoetbal en voetbalde daarna nog een lange tijd op hoog niveau. Pas op zijn twintigste begon hij met rappen. Young Ellens werd ontdekt door Jairzinho van Rotterdam Airlines en raakte bevriend met Frenna van SFB. In 2018 scoorde Ellens een mega YouTube-hit met ‘Bella Ciao’. Zowel deze track als de remix van Frenna scoorde meer dan een miljoen views. Onlangs was Young Ellens ook te horen op de track ‘Gucci Chanel’ in collab met Scotteboii en Jordan Miles en ook op de mega populaire track ‘Huts’ van The Blockparty.

Bij Jiri11 is muziek er met de paplepel ingegoten: zijn vader was gitarist en zijn broer Jim Taihuttu is onderdeel van het succesvolle dj-collectief Yellow Claw. Als kind speelde Jiri al virtuoos flamencogitaar op het Conservatorium. Jiri ken je waarschijnlijk van ANBU GANG. In deze rapformatie kreeg hij bekendheid met de tracks ‘Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Vorig jaar besloot Jiri om toch solo verder te gaan met als doel: de wereld te veroveren. Zijn eerste track als solo artiest heette ‘Diamanten In De Nacht’. Daarna volgde de track ‘In Squad We Trust’ een collab met Young Ellens en ‘HSKT’ met rapper Cry. Onlangs dropte Jiri11 ook de track ‘De Duivel’, een collab met niemand minder dan Bizzey en Jonna Fraser.

S10 wordt ook wel één van de eerlijkste rappers genoemd. De 20-jarige Stien uit Hoorn maakt een duistere vorm van trap waves en gaat momenteel heel lekker. Zo heeft ze met ‘Codes’ een featuring weten te scoren op het album van Kraantje Pappie en ‘Hoop’, een collab met Jayh. Op haar eerste album ‘Antipsychotica’ komen behoorlijk serieuze onderwerpen aan bod, zoals de stemmen in haar hoofd en opgesloten zitten in een isolatiecel van een psychiatrische inrichting. Een groot deel van haar tracks nam ze op met de microfoon van haar iPhone. Met succes, want S10 tekende bij Noah’s Ark, het label van Jiggy Djé. Dat S10 van alle markten thuis is bewijst ze op haar nieuwe EP ‘Lithium’, met tracks zoals ‘FunX Hitje’ en ‘Gucci Belt’.

FUN
FACTS