Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De Staat: 'Wij zijn geen vrienden, maar vijf broers'

De Staat in XITE PRESENTS! Wij spraken deze Nijmeegse rockband over hoe het allemaal begon en het geheim achter het succes.

De Staat gaf XITE een exclusief kijkje achter de schermen. Wij spraken de rockband uit Nijmegen over hoe het allemaal begon en hét geheim achter het succes van De Staat. Meer XITE zien? Abonneer je nu via: http://xite.nl/subscribe

Over De Staat
De Staat is een rockband uit Nijmegen en geformeerd rondom zanger, gitarist en liedjesschrijver Torre Florim. De eerste demo van de band kwam in 2007 uit en een jaar later tekenden zij bij het label Excelsior Recordings. In 2009 stond hun debuut ‘Wait For Evolution’ op de planning. Daarna volgde al snel succes voor de vijfkoppige band. De band heeft grote festivals als Pinkpop en Parkpop op hun naam staan. Niet alleen Nederland had interesse in de muziek van De Staat, ook in andere landen werden zij populair. In 2010 was de band aan het touren door Europa, Canada en Amerika. In de jaren die volgden zette het succes van de band voor en gingen zij met hun oeuvre een groot lijstje aan festivals af. Een van de hoogtepunten voor deze Nijmeegse band was het feit dat zij het voorprogramma mochten verzorgen voor The Rolling Stones in de Johan Cruijff Arena in 2017. In januari van 2019 bracht de band hun zesde studioalbum ‘Bubble Gum’ uit, dat wederom weer goed ontvangen door het publiek. In hetzelfde jaar beklom De Staat het podium van de Alpha op Lowlands.

Over XITE Presents
XITE neemt een kijkje achter de schermen bij nationale en internationale artiesten. Hoe zijn deze artiesten begonnen? Hoe ziet de dag van het optreden eruit? Zijn ze nog wel eens zenuwachtig voor een show? Je ziet het hier in XITE Presents. 

Check alle afleveringen van XITE Presents in deze afspeellijst: http://xite.nl/xitepresents

FUN
FACTS