Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Alec Benjamin: "Ik stopte met school om een popster te worden"

Alec Benjamin gaf een paar jaar geleden nog optredens in de rij voor Shawn Mendes, maar inmiddels geeft hij optredens over de hele wereld, waaronder Amsterdam. Wij stellen Alec graag aan je voor! ?

Alec Benjamin is een Amerikaanse singer-songwriter. De jonge Amerikaan Alec Benjamin kwam in 1994 ter wereld in Phoenix. Inmiddels heeft hij al getourd met Jon Bellion, Matisyahu en Hoodie Allen, maar dit succes kwam hem niet allemaal aanwaaien. Toen Alec Benjamin 18 jaar oud was, werd hij getekend door een label, hij mocht een album maken en het label liet hem daarna direct vallen. Om weer in de picture te komen besloot Alec in de lange rijen van concerten van o.a. Troye Sivan en Shawn Mendes te spelen om aandacht te krijgen. Hier deelde hij zelfs naamkaartjes uit! Inmiddels heeft de ‘narrator’, zoals hij zichzelf omschrijft, bijna een miljoen abonnees op zijn eigen YouTube-kanaal. In februari stond hij met zijn eigen show in Paradiso Tolhuistuin in Amsterdam voor zijn Europese tour.

Check hier Alec Benjamin - ‘Let Me Down Slowly’ met Alessia Cara: https://youtu.be/PKonqhZ5PsA

Over XITE Presents
XITE neemt een kijkje achter de schermen bij nationale en internationale artiesten. Hoe zijn deze artiesten begonnen? Hoe ziet de dag van het optreden eruit? Zijn ze nog wel eens zenuwachtig voor een show? Je ziet het hier in XITE Presents.


Check hier alle afleveringen van XITE Presents: https://xite.nl/xitepresents.

Wil jij meer video’s zien? Abonneer je dan via http://xite.nl/subscribe

FUN
FACTS