Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Lil’ Kleine en Boef grote winnaars XITE Awards 2017

Lil’ Kleine en Boef zijn vanavond de grote winnaars van de XITE Awards 2017. Boef won met Habiba de felbegeerde award voor Best Music Video en sleepte samen met Lil’ Kleine de award voor Best Song binnen voor het nummer Krantenwijk. Daarnaast won Lil’ Kleine samen met SBMG en DJ Stijco de award voor Best Collab met de track 4x Duurder.

Ronnie Flex werd uitgeroepen tot Best Dutch, Dimitri Vegas & Like Mike kregen de award voor Best Belgian, en Dua Lipa was de winnaar van Best International. De Best Kickstart award ging naar niemand minder dan Josylvio en Beliebers werden uitgeroepen tot de Best Fans.

Eerder deze week werd de award voor Best Online Artist uitgereikt aan Supergaande in een XITE special van Concentrate’s Zie Ze Liegen. J Balvin & Willy William’s Mi Gente werd met veruit de meeste likes op XITE uitgeroepen tot Most Liked Music Video, en Martin Garrix ging er vandoor met de award voor Best DJ.

Naast de grote winnaars traden vanavond Boef, Lil’ Kleine, Maan, Teske, Vinchenzo en Kris Kross Amsterdam op. Bizzey trapte de avond af met een optreden inclusief special guests Josylvio, Jozo en Yung Felix. Supergaande en Yung Internet verrasten het publiek met twee verrassingsoptredens. De avond werd gepresenteerd door Bizzey en Iris Enthoven.

In totaal maakten 47 nationale en internationale artiesten kans op een van de 11 XITE Awards. Check hier de volledige lijst van winnaars.


Als official partner van de XITE Awards 2017 verraste The Athlete’s Foot de gasten met een indrukwekkende ballonnenactivatie waarbij de bezoekers in de zaal kans maakten op onder andere een jaar gratis sneakers. In aanloop naar de XITE Awards maakte XITE samen met The Athlete’s Foot de documentairereeks Footprints, waarin genomineerde artiesten een dag lang werden gevolgd.

FUN
FACTS