Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De XITE Awards categorie ‘Best Music Video’ in de spotlight!

De XITE Awards worden op 23 november uitgereikt en de strijd om de meeste stemmen te verzamelen is aan. Zo ook voor de categorie ‘Best Music Video’. Tijd om je wat meer te vertellen over de verschillende videoclips van Boef, Yellow Claw, Bokoesam, Tamino en Naaz zodat je kunt beslissen wie jouw stem verdient!

Boef - Habiba

Met ‘Habiba’  wilde Sofiane, de echte naam van rapper Boef, zijn muziek naar een hoger niveau tillen. De gedachte achter de videoclip is dat je een een jongen ziet die hunkert naar geld en hierbij zichzelf en zijn relatie uit het oog verliest.

Yellow Claw ft. DJ Snake & Elliphant - Good Day

Deze videoclip vertelt een moderne versie van het Romeo & Julia sprookje. Een jong stel dat gedoemd lijkt te zijn, wordt omringt door gevaarlijke drugsdeals en een gewelddadige omgeving. Uiteindelijk nemen ze zoete wraak.

Tamino - Cigar

De zanger Tamino werkte voor de videoclip van zijn single ‘Cigar’ samen met zijn broertje. Als hoofdpersoon kozen de broers voor een skelet, omdat Tamino In een rokend skelet  iemand zag die geen spijt had van zijn leven. In de video worden de nachtelijke activiteiten van het skelet vastgelegd en ontdekt hij elk (luguber) stukje van de stad.

Naaz - Words

De Rotterdamse Naaz creëerde voor haar single ‘Words’ een videoclip die het gevoel van diversiteit, schoonheid en saamhorigheid gewoonweg ademt. Je ziet allerlei mensen respectvol in elkaars wereld leven. Waardering voor de mensen om je heen en de realisatie dat iedereens ‘Words’ kleine stukjes art zijn, dat is wat Naaz naar voren brengt.

Bokoesam ft. Jonna Fraser - BBB

Zwoel zoals alleen Bokoesam dat kan, in pastelkleurige achtergronden, met de meest aparte scènes. De oplettende kijker was het misschien al opgevallen, maar in elk shot in deze videoclip zit een ‘B’ woord verwerkt. Onder andere Beyoncé, ofwel Bokoeyonce en bubblegum zijn terug te vinden in de videoclip. Laat vooral weten welke jij nog meer hebt weten te ontdekken via @XITENL!


Wie is jouw favoriet uit deze categorie? Stem snel via xite.nl/vote! Alle 47 XITE Awards Nominees zie je zaterdag 11 november ook op XITE, vanaf 14:00. Uitzending gemist? No Worries! Op 23 november vanaf 21:00 zie je alle clips nog een keer.

FUN
FACTS