Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
10 vragen aan Lost Frequencies & Sophie Francis

Nog één dag en dan is het weer tijd voor de XITE Awards! Om de genomineerden beter te leren kennen vroeg Rosa Lee van Cultypleasure ze het hemd van het lijf!

We trappen af met Sophie Francis, die genomineerd is in de categorie ‘Best Kickstart’.

Beschrijf jouw sound en carrière in vijf woorden.
“Energiek, positief, cool, gevoel en connectie. Ik begon met muziek omdat je er veel gevoel mee kan overbrengen. Mijn sound heeft veel positieve energie en emoties die ik graag met anderen wil delen. Zodra ik dit kon overbrengen in mijn sets ging het opeens supersnel! Ik ben écht heel blij met alle nieuwe ervaringen en toffe mensen die ik ontmoet en mijn muziek mee kan delen.”

Buitenland of Nederland?
“Het is heel leuk om in het buitenland te draaien omdat je op veel plekken zeker bent van lekker weer op de festivals en de clubs zijn tot later open. Maar ik vind het ook heel leuk om in Nederland op te treden, dan kan ik ook af en toe hardstyle draaien! Zuid-Afrika is één van mijn favoriete bestemmingen, omdat ik daar heb gewoond. Ik heb daar nog steeds vrienden en voel me er helemaal thuis!”

Ben je ooit zenuwachtig voor een gig?
“Eigenlijk nooit, omdat ik datgene juist het allerleukst vind om te doen! De connectie met het publiek en samen uit je dak gaan is zo vet. Ik vind het altijd jammer als een set voorbij is, ik zou het liefst nog doorgaan!”

Wat is tot nu toe het tofste wat je in carrière hebt gedaan?
“Het was heel cool om op te draaien op Ultra Music Festival en op Tomorrowland. Je ontmoet daar mensen van over de hele wereld. Alle energie en goede vibes komen samen om alles te geven. Ook mijn tours in Azië waren heel vet en fascinerend. Ik had zo'n goede connectie met het publiek, ook al zijn onze culturen verschillend. Music is the universal language!”

Wat wil je over tien jaar bereikt hebben?
“Het zal cool zijn als ik kan leven van mijn passie voor muziek. Ik wil groeien als artiest; mijn muziek skills blijven ontwikkelen, toffe en vernieuwende showconcepten brengen, de wereld over reizen en alle hoeken bereiken met mijn muziek. Dit is echt een mannenwereld en het is moeilijker voor vrouwen omdat je jezelf steeds maar opnieuw moet bewijzen. Het zou heel cool zijn als ik dit op toplevel kan doen!”

Lost Frequencies is genomineerd in de categorieën ‘Best Dj’ en ‘Best Collab’.

Je bent als dj vaak onderweg. Voel je je weleens eenzaam?
“Nee, omdat ik eigenlijk nooit alleen reis. Mijn tourmanager - tevens mijn beste vriend - en mijn fotograaf toeren mee, we hebben heel veel plezier samen. Al mis ik soms wel mijn vriendin, familie en vrienden, maar ik zorg er ook voor dat ik tijd voor hen vrijmaak. En af en toe gaan ze mee op reis.”

Als je met een dj een dag mocht ruilen, met wie zal dat zijn?
“DEADMAU5. Zijn state of the art studio ziet er waanzinnig uit. Het lijkt me fijn om daar eens een paar dagen te kunnen werken.”

Wat is jouw grootste blunder tijdens een gig?
”Toen ik van achter mijn dj-booth wilde springen, raakte ik per ongeluk iets technisch waardoor - net na een mega opbouw - de muziek stopte. Het was even genant, maar ook juist prettig, want daarna hebben we het opnieuw gedaan: de opbouw én een goede sprong en het publiek ging helemaal los.”

Wat is jouw gouden tip voor anderen die ook streven naar zo’n carrière?
“Doe wat je erg graag doet! Ik weet dat het heel cliché klinkt, maar het is belangrijk voor mij. Het leven is te kort om dingen tegen je zin in te doen.”

Tot slot: waarom verdien jij het om de award te winnen?
“Ik zou het pretentieus vinden om te zeggen dat ik sowieso een award zou moeten winnen, want veel artiesten doen hun ding en doen dat goed! Ik hou het daarom op: ik ben heel blij hoe mijn jaar tot nu toe is verlopen: met twee albums, heel veel leuke shows én een eigen concert in Lotto Arena. Ik ben sowieso enorm gelukkig en wil de laatste weken van 2017 nog vullen met héél veel coole optredens én mijn nieuwe track ‘Crazy’ komt eraan, waar ik heel tevreden over ben, hopelijk het publiek ook…”

Dit artikel is in samenwerking met Cultypleasure.nl

FUN
FACTS