Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Montell Jordan - 'This Is How We Do It'

De hit ‘This Is How We Do It’ van Montell Jordan komt alweer uit 1995. Een mega throwback. Wist je dat in dit nummer een sample van Slick Rick is gebruikt? Inmiddels maakt Montell Jordan geen muziek meer. De ex-muzikant heeft naar eigen zeggen een boodschap gekregen van God om te stoppen met muziek en richt zich nu volledig op de kerk.

Doorbraak
‘This Is How We Do It’ is de allereerste single van Montell Jordan. Het nummer was zijn doorbraak en behaalde een nummer #1 positie in Amerika, voor zeven weken lang. Er zijn één miljoen platen van dit nummer verkocht.

De Track
In het nummer is een sample van “Children’s Story” van Slick Rick gebruikt. Het is geschreven door negen(!) songwriters, inclusief Montell Jordan zelf. Terwijl het nummer in Amerika op #1 binnenkwam, heeft het in Nederland plek #11 weten te bemachtigen. ‘This Is How We Do It’ is in 2015 geremixt door de Nederlandse DJ Joe Stone en deze versie ging ook erg lekker in de charts.

De Video
In de video is een houseparty te zien waar veel gedanst wordt. De video is geregisseerd door Hype Williams, de man die video’s heeft gemaakt voor verschillende hiphop en r&b artiesten, zoals Tupac en R. Kelly. Tegenwoordig maakt Hype video’s voor artiesten zoals Nicki Minaj, Beyonce en Kanye West. Een ware held in de scene dus.

Prijzen
Het nummer is gebruikt in meerdere films, waaronder Eminems acteerdebuut ‘8 Mile’. Ook heeft het Montell Jordan een Grammy-nominatie opgeleverd voor ‘Best Male R&B Vocal’. Na 23 jaar is het nummer nog steeds gaande.

FUN
FACTS