Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Museumnacht

Het jaarlijkse evenement Museumnacht staat weer voor de deur! Op zaterdag 2 november openen ruim 50 musea en culturele instellingen uit Amsterdam hun deuren met een speciaal programma geïnspireerd op de collecties en huidige tentoonstellingen. Ben jij een cultuurliefhebber meets nachtbraker? Dan is Museumnacht wat voor jou. In dit artikel hebben wij onze highlights voor jou verzameld.

Wachtrij Disco
Het hoort er een beetje bij, die lange wachtrij. Elk jaar weer staan er mensen naar binnen te staren en te wachten tot zij eindelijk naar binnen kunnen. Maar wat nou als het programma naar buiten wordt gebracht? Dat is precies wat het Van Gogh Museum tijdens Museumnacht doet. Warm jezelf op in de Wachtrij Disco en je bent binnen voor je het door hebt!

LIONSTORM
Het duo LIONSTORM (eerder Like This bij XITE) geeft tijdens Museumnacht een optreden weg in het Tropenmuseum. Het duo, bekend van de single No H8ro, zal vanaf 22:00 een performance weggeven.

Operatie Nachtwacht
Wil jij bij het grootste onderzoek naar de Nachtwacht aanwezig zijn? Dat kan tijdens Museumnacht! Bij Operatie Nachtwacht in het Rijksmuseum wordt gebruik gemaakt van de nieuwste en meest geavanceerde technologieën om te bepalen hoe het meesterwerk zo goed mogelijk kan worden behouden voor toekomstige generaties.

De toekomst van digitale kunst
Nieuwe media en technologieën zijn niet meer weg te denken uit de wereld. Maar hoe verandert kunst onder invloed van deze nieuwe innovaties? Hoe moeten kunstenaars en programmeurs omgaan met innovatie en technologie? Wordt kunst op Instagram, internet of in Virtual Reality wel als echte kunst beschouwd? Als jij je helemaal thuis voelt in de online wereld is deze talk in het VondelCS een echte aanrader om te bezoeken. 

We gaan nog niet naar Houseparty
Museumnacht is vooral populair onder de jongeren, maar de ouderen kunnen er ook wat van! Van 00:00 tot 04:00 draaien ouderen voor jongeren tijdens een van de gezelligste afsluiters van Museumnacht in Arcam. 

Nice to know! Een Museumnacht ticket biedt bezoekers namelijk nog meer dan alleen het bezoeken van een museum: korting op afterparty’s en een gratis herhaalbezoek in een van de deelnemende musea tot het einde van 2019.

FUN
FACTS