Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE presents: Museumnacht Amsterdam

XITE is dit jaar officieel mediapartner van Museumnacht Amsterdam. Tijdens dit spectaculaire evenement zullen meer dan 50 musea je laten genieten van de unieke museumbeleving. Gelukkig zet XITE de crème de la crème wat betreft de muziekprogrammering voor je op een rijtje.

Officiële opening in het Scheepvaartmuseum

De spectaculaire opening van Museumnacht Amsterdam mag je natuurlijk niet missen. Op het Open Pleyn in het Scheepvaartmuseum word je verwend met muzikanten, performers en visual artists en nog veel meer! Deze spetterende opening zet een goede toon voor de rest van de avond.

Dansen tussen de planten in de Hortus

Waan je in een echte jungle tijdens ‘Dansen Tussen De Planten’. Tijdens de Museumnacht gaan de tafels en stoelen van terras Hortus aan de kant voor een prachtige dansvloer tussen het groen. De moombah, afro en dancehall plaatjes zijn aanwezig, dus een tropisch feestje wordt het zeker!

Bout it: OSCAM x Top Notch x Amsterdam | Rappers en hun roots

Ontdek meer over de roots van Rotjoch, Latifah, Akwasi en meer tijdens de nieuwe tentoonstelling: Bout it. Wat betekenen de plekken waar ze zijn opgegroeid voor deze artiesten en hoe heeft de Bijlmer hen gevormd tot wie ze nu zijn. Fotograaf Ilja Meefout legde verschillende muzikanten en muziek ondernemers uit de Bijlmer vast op de gevoelige plaat.

Roxeanne Hazes in Rijksmuseum

Een naam die weinig introductie nodig heeft. Onze Rox is sinds haar debuutalbum In mijn bloed niet meer weg te denken uit de muziekscene en weet wel hoe ze een feestje moet bouwen. Geniet van haar mooiste nummers in de grootste kroeg waar je ooit bent geweest: het Rijksmuseum!

Sjamsoedin in Van Gogh

Sjamsoedin staat bekend om zijn unieke sounds. Samen met zijn ‘modulaire synthesizer’ combineert hij verschillende klanken. Verwacht een dieper en warmer geluid met grooves, gecombineerd met Sjams liefde voor klassieke hardware zoals drumcomputers, synths en effecten.

 

Museumnacht Amsterdam is uitverkocht. Ben jij er bij?

De rest van programmering vind je hier.

FUN
FACTS