Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Welke videoclip gaat ervandoor met een Edison?!

Maandag 11 februari 2019 staat de Westergasfabriek weer in het teken van het Edison Pop Gala, de oudste muziekprijs van Nederland. We Love Music Videos, dus waar anders check je welke videoclips genomineerd zijn en kans maken op die felbegeerde prijs?

Donnie - Snelle Planga
Regisseur: Sander van de Broek - Made

Niemand kan om het succes van ‘Snelle Planga’ heen! Rapper Donnie noemt zichzelf ook wel De Fenomeen. Terecht, want ‘Snelle Planga’ ging viral en werd instantly door iedereen overgenomen. Niet alleen social media overspoelde met snelle planga’s, ook verscheen een remix van de track met niet de minste artiesten. Onder andere Bizzey, Bokoesam, Joost en Lange Frans droegen een steentje bij. De video laat het gevolg van al het succes zien: heel veel foto’s en filmpjes op social media van mensen met snelle planga’s, aangeschaft bij de officiële snelle planga webshop.

 

Within Temptation ft. Jacoby Shaddix - The Reckoning
Regisseur: Julian Ticona Cuba | The NOISE - Universal Music

Laat Within Temptation met deze prachtig geregisseerde video zien weer volledig terug te zijn? Volgens de jury wel! De lat ligt hoger dan ooit en het nieuwe album ‘Resist’ zet de metalband weer volledig op de kaart. In de video bevindt de band zich in een post-apocalyptische toekomst en worden ze aangevallen door een ruimteschip. De video is geregisseerd door het Duitse bureau Noise en geproduceerd door Timescope, een prachtig plaatje!

 

Zwart Licht  ft. Ray Fuego - Zwarte Hollanders
Regisseur: Daniël Adjei - Neerlands Dope

Sinds 2012 was het aardig stil rondom hiphop-trio Zwart Licht. Dit jaar was daar opeens het album ‘Bliksem’.‘Zwarte Hollanders’ is te vinden als tweede op het album te vinden en is een collab met Ray Fuego. De video is een eerbetoon aan alle zwarte boegbeelden in Nederland tijdens het WK van 1998, de voetbalhelden uit hun eigen jeugd. Helden die ondanks alles wat ze hebben bereikt, niet altijd genoeg credit hebben gekregen. Een video met een duidelijke maatschappelijke boodschap.

 

De jury bestaat uit verschillende professionals uit het vak en dit jaar zijn dat Menno de Boer, Annemieke Schollaardt, Birgitte De Winter, Daniel Dekker, Wilbert Mutsaers, Diederik van Zessen en Robert Haagsma. Wij zijn mega benieuwd welke video er op 11 februari met de prijs vandoor gaat. Laat ons via @XITENL weten welk meesterwerk jouw favoriet is!

 

FUN
FACTS