Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Lauwtje: "Dit is wie ik ben"

Sinds Lauwtje het internet op tilt liet slaan met haar performance in de Beats By Esko Megasessie is ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. We kennen haar natuurlijk van haar bouncy tracks zoals ‘Boing Boing’ en ‘Dorstig,’ maar Lauwtje switcht net zo makkelijk van happy meitie naar rauwe rapper met vlijmscherpe bars. Lauwtje is een rapper in de breedste zin van het woord, maar wie is Lauwtje eigenlijk echt?

Let’s meet Lauwtje
Young gun Lauwtje groeide op in verschillende steden in Nederland. “Ik voelde mij zeker niet in elke stad evenveel thuis” vertelt ze. Maar wellicht is dit juist wel hetgeen dat haar zo divers en veelzijdig heeft gemaakt als artiest!

“In Drenthe voelde ik mij absoluut niet thuis, ik was daar op school de enige met een andere afkomst, en niet iedereen kon dat met een positieve blik bekijken. Maar ik ben trots op mijn roots en wie ik ben! Ik ben Javaans, Surinaams en Indiaas en ik neem veel Surinaamse dingen mee in mijn tracks. Ik ben niet bang om mijzelf te laten zien. Ik uit dat vooral met mijn stijl en natuurlijk met een goed paar sneakers. Ik ben hier absoluut niet terughoudend in!”

Het is een modeshow als ik wakka, zingt ze in haar hit ‘Dorstig’ en dat kunnen we niet ontkennen! Als Lauwtje over straat loopt dan kun je zeker niet om haar heen!

Keiharde rapper en een familiemens
“Wat?! Mijn god’ zei mijn oma, toen ze mij ‘ik pull-up met ommin veel pang pang’ voor het eerst hoorde spitten. Ik merk wel dat de oudere mensen mijn rap lyrics wel wat heftiger vinden, maar dat hoort er ook bij.  Rappen is een uitlaatklep voor mij. Iedereen heeft gevoelens waar je niet met iedereen over praat. In mijn muziek kan ik daar vrij in zijn. Ik gooi alles eruit en dat is fijn!

Mijn familie zijn mijn belangrijkste en grootste fans. Ze hypen, pushen en motiveren mij zoals niemand anders dat kan! Mijn oma heeft bijvoorbeeld Facebook en die deelt zelfs nog berichten van een jaar geleden hahaha! Verder ben ik opgegroeid met twee oudere broers. Ik ging dan ook liever buiten voetballen en was altijd een beetje jongensachtig. Die poppen periode heb ik ook wel gehad, maar die was gewoon heel snel voorbij haha.”

Dit is wie ik ben!
“Tegenwoordig wissel ik het lekker af qua stijl. Mijn kleding- en muziekstijl komen met elkaar overeen, omdat ze Lauwtje als artiest maken. Het weerspiegelt wie ik ben. Het is stoer, funky, classy, grappig en soms zelfs een beetje gek.

Dat is namelijk exact wie ik ben en waar mijn naam Lauwtje vandaan komt. Ik ben gewoon een gekke meid, en lauw betekent gek. Op een dag zei mijn nicht: ‘Jij bent echt een lauwtje, vanaf nu noem ik je Lauwtje!’ Ik ben mijzelf en draag waar ik mij goed in voel, en een goede sneaker maakt mijn altijd outfit helemaal af. Het zijn toch de ‘patta’s’ om het op zijn Surinaams te zeggen.” 
 

Skechers Energy

FUN
FACTS