Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
EXCLUSIEF: de genomineerden voor een Edison in de categorie videoclip!

De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt en zijn daarmee de oudste muziekprijzen van Nederland. XITE loves music videos en deelt daarom als eerste exclusief de genomineerden voor de Edison Pop 2018 in de categorie Videoclip met je!

De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt aan de crème de la crème van de Nederlandse muziekindustrie. Over precies 2 maanden, maandag 12 februari, zijn de uitreikingen van de Edison POP 2018 vanuit de Gashouder - Westergasfabriek in Amsterdam. Waar Typhoon er in 2017 vandoor ging met een Edison voor zijn clip ‘We Zijn Er’, mag XITE de genomineerde videoclips voor 2018 als eerste met je delen! Hint: twee van de drie genomineerden sleepten bij de XITE Awards 2017 ook een nominatie binnen voor Best Music Video.

Boef - Habiba
Regisseur: Madja Amin

Deze videoclip kan je bijna niet hebben gemist. 2017 was Boef zijn jaar en ‘Habiba’ was een van zijn muzikale hoogtepunten. De winnaar van de Best Music Video award tijdens #XA17 wilde samen met regisseur Madja Amin een hoogstaande videoclip maken en dat is hem zeker gelukt. In ‘Habiba’ zie je een jongen die is gefocust op verdienen en daarbij zijn grote liefde uit het oog verliest. Dit is een videoclip waar Boef zeker trots op mag zijn.

Naaz - Words
Regisseur: Folkert Verdoorn

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: XITE loves Naaz! Deze dame werd dit jaar twee keer genomineerd voor een XITE Award en is als Kickstart veel te zien op XITE. Met haar videoclip voor ‘Words’ is de Rotterdamse zangeres een van de nominees van een Edison in de categorie Video. In ‘Words’ brengen Naaz en regisseur Folkert Verdoorn het gevoel van diversiteit, schoonheid en saamhorigheid op een geweldige manier naar voren.

Someone - The Deep
Regisseur: David Spearing

Singer-songwriter Tessa Rose Jackson sloeg een nieuwe weg in en maakt nu muziek onder de naam Someone. Op deze manier gaat het niet om haar als persoon, maar om de muziek die ze maakt. De Amsterdamse lanceerde de clip voor haar nieuwe single ‘The Deep’ en dit deed ze met succes. Samen met David Spearing heeft Someone een meesterlijke en meeslepende clip neergezet waarin met het fenomeen tijdreizen wordt gespeeld.

 

 

FUN
FACTS