Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Dit zijn de winnaars van Fullscreen op het NFF 2020

Gisteravond was het zover: de uitreiking van de XITE Music Video Award en de NFF Juryprijs tijdens Fullscreen op het Nederlands Film Festival.

Tijdens deze enerverende avond heeft een kritisch jury panel bestaande uit Paul Natale (XITE’s Director of Music Curation), de getalenteerde regisseur Femke Huurdeman (winnaar van de juryprijs 2017) en Jerry Leembruggen (The Partysquad) een uiterst moeilijke beslissing moeten nemen. Welke muziekvideo verdient de NFF Juryprijs?

NFF Juryprijs
De winnaar van de juryprijs bleek Yseult met ‘Noir’. De door Judith Veenendaal geregisseerde muziekvideo trok de aandacht van de jury. “Alles aan deze clip werkt: de muziek en de beelden vullen elkaar perfect aan en de kostuums, cinematografie en choreografie zijn stuk voor stuk verbluffend. De boodschap van het nummer, over de struggle waar zwarte mensen dagelijkse mee geconfronteerd worden — waarbij het woord ‘noir’ (zwart) een dubbele betekenis heeft — wordt verbeeld met zowel empowerment als hoop op betere tijden. ‘Noir’ grijpt de aandacht en zette ons aan het denken. Het is een ijzersterke muziekvideo met een grote, hoogst relevante zeggingskracht.”

Yseult - NOIR

XITE Music Video Award
Voor de XITE Music Video Award kon ook jij je stem uitbrengen! De Haagse groep Goldband heeft met de muziekvideo voor ‘Witte Was’ de publieksprijs gewonnen. De clip is geregisseerd door Manon van Eijk en is tevens haar regiedebuut. 

Goldband - Witte Was


Wil jij de online show nogmaals bekijken? Dat kan! Ga voor tickets en meer informatie naar filmfestival.nl.

(Foto’s door: Nederlands Film Festival / MOMENTTOM)

FUN
FACTS