Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Deze talenten gaan shinen op Eurosonic Noorderslag!

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is elk jaar weer de plek waar de Europese muziekwereld samenkomt en waar nieuwe talenten het podium krijgen dat ze verdienen. Voor velen is dit dé opstap naar internationaal succes! Ook dit jaar staan er weer genoeg talenten klaar om in de spotlight te stappen op het Groningse muziekevent. Wij presenteren een kleine greep uit de gigantische line-up van deze editie van Eurosonic Noorderslag.


Sigrid

Noorwegen represent! De 20-jarige Sigrid heb je op XITE al voorbij zien komen als Kickstart met haar nummer ‘Strangers’. Als singer-songwriter timmert deze meid lekker aan de weg en de wereld wacht (on)geduldig op haar debuutalbum. Haar 90’s vibes zullen op ESNS zeker niet misstaan! 
 


Alice Merton

Alice heeft naar eigen zeggen ‘No Roots’ en dit is ook precies waar haar eerste single en EP over gaan. Alice is opgegroeid in Duitsland, Canada EN Engeland, dus we zullen haar niet vragen waar ze zich het meest thuis voelt. Een ding is zeker, haar roots liggen sowieso bij het maken van muziek. Dit zal Alice Merton dan ook laten horen tijdens ESNS ‘18!
 


Yxng Bane

Aan talentvolle mannen is er natuurlijk ook geen gebrek op ESNS. Yxng Bane is een 21-jarige rapper uit Londen die inmiddels de U.K. al heeft veroverd. Zijn nummer ‘Rihanna’ stond in de Britse top 40 en met zijn ‘Shape Of You’ remix kwam hij op nummer 1 terecht in de Billboard Hot 100! Met zijn lekkere mix van pop, rap en dancehall zullen de mensen op Eurosonic zeker niet stil kunnen blijven staan!
 


Leafs

Jong geleerd is oud gedaan, dat belooft veel goeds voor de pas zestienjarige Leafs! De rapper is de jongst getekende artiest bij Noah's Ark ever en heeft talent voor 10, als het niet meer is. Onder het motto ‘altijd blijven flexen’ manoeuvreert Leafs zich met gemak door het (inter)nationale trap- en hiphoplandschap.
 


Jacin
Trill
Wanneer je ‘Happy’ opzoekt in het woordenboek vind je sowieso een foto van Jacin Trill! De zelfbenoemde koning van Happyland heb je eerder al op de XITE Facebook gespot als Like This met ‘Kandycush. Als muzikaal hoogtepunt dook hij in 2017 de studio in met de Amerikaanse rapper Ugly God. Dit talent mag dus zeker niet ontbreken op Eurosonic Noorderslag!

 

FUN
FACTS