Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Deze 8 clips verdienen een Oscar!

Deze maand staat XITE in het teken van Eyecatchers! Je ziet de meest bijzondere en opvallendste videoclips in verschillende chart shows, elke zaterdag van mei! Zaterdag om 14 uur zie je de Special Effects Top 20. Om alvast in de stemming te komen hebben we acht clips op een rijtje gezet met zulke goede special effects dat ze van ons een Oscar verdienen!

1.  Beyoncé - Hold UpBeyoncé zwevend in een slaapkamer die onder water staat. Niet alleen de manier waarop dit in beeld is gebracht is bewonderenswaardig, ook Queen Bey’s performance is heel knap!

 

2. Ariana Grande - No Tears Left To CryIn de clip zie je hoe Ariana in een door een draaiende gang paradeert, op muren loopt, aan gebouwen hangt, en nog veel meer!

 

3. Kendrick Lamar - HUMBLE.Van dezelfde regisseur als ‘No Tears Left To Cry’, namelijk Dave Meyers! In de clip is o.a. te zien hoe Lamar gekleed is als paus, en hoe hij Leonardo Da Vinci’s Het Laatste Avondmaal nabootst. Op een punt staat Kendrick’s hoofd zelfs in brand! Kortom, een indrukwekkende clip dus.

 

4. Rihanna - SledgehammerSledgehammer was de eerste clip ooit volledig gefilmd met IMAX camera’s, en dat is te zien! De combinatie van ruimteschepen, buitenaardse planeten, kleurrijke sterrenstelsels, en Rihanna’s krachtige stem bezorgen je kippenvel.
 

5. Fatboy Slim - Right Here Right NowDeze clip is een echte klassieker. In de video is het proces van de evolutie te zien. Alles komt voorbij; kwallen, dino’s, apen, en holbewoners. En dat allemaal in maar drieënhalve minuut!

 

6. Katy Perry ft. Snoop Dogg - California GurlsHoewel het nummer een ode is aan California, speelt de clip zich af in “Candyfornia”: een land vol met snoep dat geregeerd wordt door een koning genaamd “Sugar Daddy”, wat gespeeld wordt door Snoop Dogg. De clip is zeker een lust voor het oog.

 

7. Sebastian Ingrosso - ReloadDeze clip wordt door velen vergeleken met de populaire serie Game of Thrones. De knappe visuele effecten en het aangrijpende verhaal zorgen ervoor dat je je ogen niet van het scherm af kan houden.


 

8. Taylor Swift ft. Kendrick Lamar - Bad BloodTaylor Swift en Kendrick Lamar’s ‘Bad Blood’ heeft alles weg van een sci-fi of actie film. Een enorm spannende clip met heel veel girlpower! Deze mag dus echt niet ontbreken!

 

Benieuwd naar meer clips met Oscarwaardige special effects? Je ziet ze zaterdag 19 mei 14:00 in de Special Effects Top 20. Of ga naar het ‘Visual Effects’ themakanaal op XITE. Beschikbaar met de mediabox XL van Ziggo. Ga naar kanaal 25, klik met je afstandsbediening op het pijltje omlaag en ontdek het!

FUN
FACTS