Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De beste videoclips op het witte doek!

Op 4 oktober worden de uniekste, gedurfdste, mooiste en meest geniale videoclips van eigen bodem weer uitgezonden op het witte doek tijdens Nederlands Film Festival. We love music videos en daarom is deze avond net zoals vorig jaar powered by XITE. Lees snel meer over de genomineerden van Fullscreen: Videoclips op het NFF 2018!

De avond wordt gepresenteerd door muziekjournalist Job de Wit en zijn co-hosts Michiel ten Horn en Djurre de Haan. Samen zullen zij de genomineerde videoclips bespreken en het publiek meenemen in de verhalen die achter deze kunstwerken schuilen.

Aan het eind van de avond wordt de award voor de beste videoclip uitgereikt. De jury bestaat dit jaar uit regisseur Emmanuel Adjei, muzikante en schrijfster Aafke Romijn en XITE’s Lars Brink. Ben je benieuwd naar enkele kanshebbers? Check ze hieronder!

Naaz - Loving Love
De 20-jarige Naaz gaat al een tijdje lekker in Nederland en mag dan ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Naaz is inmiddels twee keer Kickstart geweest op XITE and we love her! Met de video van ‘Loving Love’ komt de eigen en bijzondere stijl van Naaz zeker tot haar recht.


Ray Fuego - Houthakker ft. Yung Nnelg & Tads Thots
Ray Fuego, Yung Nnelg & Tads Thots maken alledrie deel uit van hiphop-collectief SMIB. Naast hiphop is er bij SMIB nog veel meer te beleven. Denk aan een eigen kledingmerk, een winkel, een foodtruck, een boek en ga zo maar door. Goede video’s horen hier dan natuurlijk ook bij! Opvallend is dat Ray Fuego zelf geen featuring heeft in de video.


Janelle Monáe - PYNK
Een videoclip met een ode aan alles wat de kleur roze heeft en in het bijzonder aan het vrouwelijke geslachtsorgaan. Janelle Monáe is een Amerikaanse zangeres en actrice en begint elke zin van dit nummer met het woord ‘pink’. Het nummer en de video worden gezien als een sociale boodschap voor alle vrouwen in de wereld, you go girl!


De Jeugd van Tegenwoordig - Makkelijk (voor ons)
Dit nummer komt van alweer het zesde album van De Jeugd van Tegenwoordig. Deze gekke boys gaan al een tijdje mee maar weten zichzelf telkens weer opnieuw uit te vinden. De video van ‘Makkelijk (Voor Ons)’  is gemaakt door 56 (!) creatievelingen en bestaat eigenlijk uit verschillende clips van elk 5 seconden. Een mega vet idee!


Ronnie Flex & BLØF - Omarm Me
Ronnie Flex is een echte BLØF fan en hoefde dan ook niet lang na te denken over deze samenwerking. 'Omarm Me' is een remake waar Ronnie zijn eigen saus overheen heeft gegooid. In de video staat kwetsbaarheid en mannelijkheid centraal, een combinatie die je niet vaak samen ziet. Wij vinden het een hele toffe combi!

Op 4 oktober zie je nog meer video’s op het witte doek tijdens Fullscreen: Videoclips op het NFF. Wil je meer weten over deze avond en tickets scoren? Check dan de website van NFF.

FUN
FACTS