Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Alles over Ariana Grande's nieuwe videoclip 'Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored'

Je kan niet om Ariana Grande heen, ze dropt de ene na de andere videoclip en stuk voor stuk dragen ze gigantisch veel hidden messages met zich mee. Wij zijn gelijk in de nieuwste videoclip, ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’, gedoken en zetten de facts en vele speculaties voor je op een rijtje.

Allereerst moeten we natuurlijk even dieper ingaan op de titel. Eind januari onthulde Ariana de tracklist van haar album op haar Instagram. Hier stonden niet alleen nummers als ‘7 Rings’ en ‘Thank U, Next’ op maar ook de opvallende titel ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

feb 8

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op


 

Zoals verwacht kon worden ontstond er een hoop commotie en speculatie rondom deze titel en al snel zwierven er meerdere theorieën over het internet. De meest voorkomende theorie was dat de track over Ari’s ex Big Sean en zijn vriendin Jhené Aiko zou gaan.


Twee weken later is het moment daar dat Ariana niet alleen haar ‘Thank U, Next’ album dropt maar ook de videoclip van ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’ uitbrengt. Tijd om de verschillende scenes uit te lichten en te kijken welke theorieën en verhalen achter deze music video schuilen.


Clubbin'
In de eerste scènes zie je Ariana Grande in de club verveeld haar drankje drinken. Een stel, gespeeld door Ariel Yasmine en Charles Melton (onder andere bekend van Riverdale), loopt de club binnen en hiermee hebben ze gelijk de aandacht van Ariana te pakken.


De gelijkenissen van het meisje en Grande zijn niet te missen, zowel de outfit en het haar als de mimiek zijn onmiskenbaar gebaseerd op die van de zangeres.


Later wordt duidelijk dat zelfs de Ariana's tatoeages ook bij de dame in kwestie terug te vinden zijn.


Het stel gaat los op de dansvloer en wanneer ze beide doorhebben dat Ariana vanaf de bank toekijkt nodigen ze de zangeres uit om te joinen.Er volgt een hoop gedans en gezelligheid en de drie lijken zich prima te vermaken. Telkens wanneer het stel naar elkaar toetrekt heeft dat jaloerse blikken van Ariana als gevolg.


Rooftop party
De setting van het verhaal verplaatst zich van de club naar een rooftop party. Wanneer Ari arriveert valt gelijk op dat ze haar coupe heeft verwisseld voor de donkere brunette look die we van haar kennen. Hiermee wordt de gelijkenis tussen haar en actrice Ariel nog groter.


Een leuk weetje over deze rooftop party is dat het in hetzelfde huis is opgenomen als Selena Gomez’ haar music video van ‘Hands To Myself’. We can’t blame Ariana want het is natuurlijk ook wel echt een prachtige locatie.


Beelden van het feest worden onder andere afgewisseld met beelden van Ariana die naar zichzelf kijkt in de spiegel. Hierbij ziet ze, vanzelfsprekend, eerst zichzelf in haar spiegelbeeld. Na enkele seconden verandert dit spiegelbeeld echter in Ariel. Hierbij wordt er dus nog meer nadruk gelegd op de gelijkenis tussen de twee. Tevens wordt in deze scene de gedachte versterkt dat Ari’s tegenspeelster een letterlijke afspiegeling is van Grande zelf.


Plottwist
Wanneer je tijdens het kijken van de clip het idee hebt dat Ariana achter Charles aan zit word je bij het plot van de video flink verrast.


Wat betekent ‘Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored’?
Voorafgaand aan de release waren er natuurlijk al een hoop wilde fantasieën over de betekenis van het nummer. Nu de videoclip uit is zijn deze uiteenlopende gedachten er niet minder op geworden. De meeste fans en critici relateren de videoclip aan het onderwerp self love, Ariana Grande heeft dit zelf echter nog niet bevestigd.

Zoals velen altijd al zeggen moet je eerst van jezelf houden voordat iemand anders van je kan houden. Met dit nummer zou Grande laten zien dat ze bezig is met deze liefde voor zichzelf en dat ze hier geen afleiding, van bijvoorbeeld een andere relatie, bij kan gebruiken. Ze moet eerst de relatie met zichzelf verbeteren. 

 

 

 

 

Wat vind jij van deze nieuwe videoclip van Ariana Grande? Laat het ons weten via @XITENL!

FUN
FACTS