Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
5 collabs die we nooit zullen vergeten!

Wat is er nou beter dan een nieuwe videoclip van jouw favoriete artiest? Een videoclip van twee van je favoriete artiesten natuurlijk! De afgelopen jaren zijn er aardig wat collabs uitgebracht met bijbehorende toffe videoclips. We zetten onze favorieten voor jou op een rijtje!

Lady Gaga & Beyoncé - Telephone
Een collab die we natuurlijk niet kunnen overslaan is die van Lady Gaga en Beyoncé. In 2009 kwamen deze powervrouwen met een videoclip (of moeten we mini-film zeggen?), waar menig hart sneller van ging kloppen. De ‘Telephone’ clip is maar liefst 9½ minuut lang en heeft een verhaallijn waar je u tegen zegt. Met girl power, seksualiteit, een vleugje Andy Warhol en een flinke dosis kritiek op de huidige maatschappij is deze videoclip een waar kunstwerk.

Nelly ft. Kelly Rowland - Dilemma
Samen met Kelly Rowland wist Nelly dé hit van de early zeroes te scoren met ‘Dilemma’. Niet alleen het nummer maar ook de videoclip is legendarisch. Allereerst kon Nelly’s iconische witte pleister uiteraard niet ontbreken in deze clip. Daarnaast zien we in een van de meest memorabele scènes dat Kelly via Excel een sms verstuurt. Je snapt haar woede wel wanneer Nelly haar vervolgens compleet ‘negeert’. Men laat zich tegenwoordig nog steeds graag inspireren door deze classic, waaronder onze eigen Ronnie Flex & Maan met ‘Blijf Bij Mij’.

Rihanna ft. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
‘Music is where generations meet’ en dat is precies wat Rihanna, Kanye West & Paul McCartney met ‘FourFiveSeconds’ hebben laten zien. Het uitgangspunt voor de videoclip is denim, zoals Rihanna zegt: "Denim never goes out of style; it's classic, it's iconic, just like the f---ing Beatles." Fun fact is dat er een Nederlands tintje aan deze clip zit, hij is namelijk geregisseerd door het Nederlandse duo Inez & Vinoodh.

Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
Zoals Queen B zou zeggen: “Who run the world, girls!” Toen deze drie dames hun krachten bundelden stond dit natuurlijk garant voor een absolute (bang)banger. Jessie, Ariana en Nicki stralen in deze clip het echte girlband gevoel uit en ‘Bang Bang’ werd gebombardeerd tot het ultieme powervrouwen-anthem. Door de unieke combinatie van stemmen, stijlen en uiteraard vrouwen is dit toch wel een hele toffe collab. Met ‘Bang Bang’ willen de dames hun verschillen benadrukken en vooral naar voren brengen dat je mooi bent zoals je bent!

Justin Timberlake - Suit & Tie ft. JAY Z
Na zich enkele jaren op zijn acteercarrière te hebben gefocust kwam Justin Timberlake in 2013 terug met nieuwe muziek. Hij wist niemand minder dan Jay Z te strikken en samen maakten ze een track die direct in de hitlijsten terecht kwam. Dit terwijl de inspiratie voor het nummer bij Timberlake uit het niets kwam, een beetje friemelen in de studio en ‘Suit & Tie’ was geboren. Naar eigen zeggen is het een nummer dat je een paar keer moet horen voordat je de vibe echt gaat voelen. Nou, wij voelen ‘m wel hoor. Uiteraard steelt JT, zoals we gewend zijn, de show in de video met zijn smooth dansmoves.

Kan je geen genoeg krijgen van collabs? Tune zaterdag 10 en 24 februari dan in op XITE. We showen je dan namelijk de leukste samenwerkingen in de Collab Top 50!

 

FUN
FACTS