Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Terug naar Deventer met Snelle

SNELLE in LOCAL HEROES! Hij nam ons mee naar zijn geboortestad Deventer en vertelde ons o.a. over zijn jeugd en zijn eerste demo’s ooit.

Snelle, de rapper die momenteel de hitlijsten aan het veroveren is met tracks als ‘Reünie’ en ‘Lippenstift’ neemt ons mee naar zijn hometown Deventer. In deze aflevering van Local Heroes hoor je Snelle over zijn jeugd, inspiratie en zijn eerste demo’s. Abonneer je nu: http://xite.nl/subscribe

Over Snelle
Lars Bos, die wij beter kennen als Snelle, dropt de ene succesvolle track na de andere. Het succes kwam bij de rapper echter niet zomaar aanwaaien. Het begon allemaal in 2016, toen zijn EP ‘De Vier’ uitkwam. Deze EP werd op allerlei platformen veel gestreamd en de rapper kreeg steeds meer erkenning. In 2019 brengt hij de EP ‘Beetje Bij Beetje’ uit. De openingstrack van deze EP, ‘Scars’ werd meteen goed ontvangen en belandde hoog in de hitlijsten. Ook het nummer ‘Plankgas’, dat hij samen met Frenna maakte, werd een groot succes. Met zijn single ‘Reünie’ behaalt hij in oktober 2019 een nummer 1-hit en ook de tracks ‘Ze Kent Mij’ en ‘Lippenstift’ staan momenteel nog hoog in de charts. Op 24 oktober bracht Snelle zijn eerste album uit, genaamd ‘Vierentwintig’. Het succes van de rapper gaat als een speer, en dat wordt beloond! Begin november 2019 sleept hij een award binnen voor Best Worldwide Act tijdens de MTV European Music Awards. 

Over Local Heroes
Nederland is een rijk muziekland. Elke stad kent zijn muzikale verhaal en helden. In Local Heroes gaat XITE samen met jouw favoriete artiesten terug naar de pittoreske dorpjes en steden waar zij vandaan komen. Hoe was hun jeugd en het leven in hun hometown? En wat heeft ertoe geleid dat deze artiesten succesvol zijn geworden?

FUN
FACTS