Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Sam Renascent - War Child

Deze week check je Sam Renascent in Like This. Deze Belgische artiest bracht afgelopen maand zijn videoclip ‘War Child’ uit en op deze single durft hij de maatschappelijke kindsoldaat kwestie aan te kaarten. Sam zijn doel is om bewustzijn te creëren onder de bevolking en hij is dan ook niet bang om diepgang te geven aan zijn muziek.

Sam Vekeman, zoals Sam eigenlijk heet, werd geboren in Congo en groeide op in Antwerpen. Op zijn achttiende besefte hij dat hij zich volop op muziek wilde focussen en hierop volgde een studie afro-latin jazz in New Jersey. Dit was voor Sam nog niet genoeg om zijn leergierigheid te stillen, daarom startte hij ook nog studies in Amsterdam en Londen. Met vier diploma’s uit vier verschillende landen op zak heeft Sam alle kennis verzameld die hij nodig heeft voor het starten van zijn muziekcarrière.

Sam’s debuut-ep ‘Unbridled Confidence’ is ontstaan nadat hij vier weken in Finland was om zijn inspiratie terug te vinden. Deze reis was een groot succes want hij schreef in die tijd meer dan twintig songs. De tracks die het uiteindelijk hebben gemaakt tot zijn album ‘Unbridled Confidence’ kaarten allemaal maatschappelijke kwesties aan. Hiermee probeert Sam zo goed mogelijk gebruik te maken van de stem die hij als artiest heeft. Zo kaart hij op ‘Monopoly’ de kwestie machtsmisbruik aan en gaat ‘Guilt Trip’ over de migratiecrisis.

In de videoclip van ‘War Child’ neemt Sam Renascent verschillende karakters en rollen aan. Allemaal even sterk en mooi uitgevoerd. Op deze manier weet hij een super sterke verhaallijn neer te zetten waarbij de message niet te missen is.

Wanneer de onderstaande post voor 16:45 175 likes heeft behaald zie je Sam’s videoclip ‘War Child’ om 17:00 op XITE. Check it out en geef de post een like wanneer je deze video op XITE wilt zien!

 

FUN
FACTS