Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Goldband – Witte Was

Maak kennis met Goldband! Waar het allemaal begon als stukadoors, staan zij inmiddels te rammen op festivals als Wildeburg en Lowlands. Kom met dit artikel achter de betekenis van de bandnaam en hun megahit Witte Was.

Waarom Goldband?

Karel, Milo en Boaz kennen elkaar al van jongs af aan. Door hun vaders, alle drie stukadoor, werden zij als kleine jongetjes al meegenomen naar het bouwbedrijf. Fun fact: de naam van de band is hier ontstaan. Goldband is namelijk een merk stuc gips. 
Milo en Karel maakten samen al een tijdje muziek en later sloot Boaz bij de jongens aan. Een week lang sloten de drie zich op in een huisje om een nieuwe sound te creëren. En met succes!
De eerste release, Uber Uber, van deze Haagse boys kwam in mei 2019 uit. Goldband beschrijft hun sound als ‘clubby’ muziek met een ‘sad’ tintje. Het nummer Uber Uber werd een groot succes. Vier maanden na de release van hun eerste EP stond de band al voor een groot publiek met zingende fans!

Nog een laatste Witte Was
Goldband's grote doorbraak was met hun single Witte Was. Met lyrics als: ‘De bladeren vallen van de bomen. Kan niet geloven dat dit zomer was. Nog één keer naar buiten, nog één keer eraf. Nog een laatste witte was’ zeggen ze nog de allerlaatste keer tot het gaatje te gaan aan het eind van de zomer. De mix van een house beat met melancholische synths topt het nummer helemaal af. Met de enorm esthetische videoclip wonnen ze dan ook de XITE Music Video Award op het XITE x Fullscreen evenement tijdens het Nederlands Film Festival in 2020. Check hoe een Scheveningse man invulling geeft aan het ontsnappen van de dagelijkse sleur in de clip voor Witte Was in de muziekvideo hieronder:
 
 
 
FUN
FACTS