Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Yung Internet - Van M'n Leven Niet

Yung Internet is een Amsterdamse hiphop-groep die bestaat uit drie vrienden, rappers ‘Young Mau’ en ‘Yelli’ en producer ‘Hyperlink’.

Het is allemaal begonnen op een afterparty toen Mau en Yelli besloten om voor de grap te gaan rappen.

Yelli, wat een afkorting is van ‘Yellinek’, is naast rapper ook acteur en had onder andere de hoofdrol in de film ‘Sonny Boy’, uit 2011. Producer Hyperlink is al lang bezig met het maken van muziek en heeft daarvoor op een hoog niveau geskate, hiervan kent hij Yelli. Elke maandag spreken de drie vrienden af om bij elkaar te gaan zitten en hun weekend te bespreken, om inspiratie te krijgen voor het schrijven van nieuwe teksten.

Yung Internet is lekker bezig, de mannen hebben steeds meer optredens in Nederland en België.  De muziek van de Amsterdamse mannen is erg populair dankzij de rauwe en humoristische teksten. De teksten van hun raps gaan voornamelijk over het Amsterdamse uitgaansleven en negentig procent van de verhalen in de songs zijn echt gebeurd.

In december 2016 verscheen alweer het vijfde project van de Amsterdamse hiphop-groep, namelijk hun tweede EP genaamd ‘Dixiland’. Het is duidelijk dat de mannen van Yung Internet lekker bezig zijn en daarom verdient de Amsterdamse hiphop-groep zeker een Kickstart!

Ga jij ook lekker op Yung Internet of luister je dit soort muziek ‘Van Je Leven Niet’? Laat het ons weten via @XITENL en @YNG_INTRNT

FUN
FACTS