Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Phill-E – ‘Stalin’

Laat ons je voorstellen aan rapper en producer Phill-E. Tunes met invloeden van rock, een vleugje R&B of trap? Dit jonge talent brengt vele genres ten gehore. Met ‘Stalin’ is Phill-E komende weken Kickstart bij XITE.

Phill-E komt uit Senegal en groeide op in Nederland. Vanaf jongs af aan heeft hij muziek door zijn aderen stromen. Zo kon hij als tienjarige fantastisch overweg met een viool en was djembé spelen ook geen onbekend terrein. Pas in 2018 besloot de rapper de microfoon te pakken en zijn teksten te delen met de wereld. Om zich volledig op muziek te kunnen storten, besloot hij te stoppen met zijn HBO-studie. 

De teksten op zijn debuut EP ‘Santiago’ zijn Nederlands, maar er komen ook veel Engelse termen in terug. “Ik probeer universeel te schrijven, ik wil dat veel mensen iets met de muziek kunnen’’ is wat hij zelf over zijn teksten zeggen heeft. In zijn tracks hoor je invloeden van trap, R&B en rock. Door zijn universele sound is zijn EP in het buitenland meer gestreamd dan in Nederland. Sick, right?

Het nummer ‘Stalin’ - afkomstig van deze nieuwe EP - is de komende weken Kickstart bij XITE. Wij zijn fan van deze tune, jij ook? Laat ons weten wat je van ‘Stalin’ vindt via @XITENL en @phill.e_

FUN
FACTS