Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Kickstart: néomí

néomí is met haar nieuwe single ‘your girl’ de nieuwe Kickstart van deze maand! Elke maand kiest XITE een Nederlandse artiest om in de spotlight te zetten. De muziekvideo van ‘your girl’ zie je deze maand extra vaak op de XITE televisiezender.

Over néomí
Neomi Speelman ook bekend als néomí, is een Nederlandse folk-pop singer-songwriter met Surinaamse roots. Ze begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen en stopte na vijf jaar, waarbij ze beloofde nooit meer muziek te maken. Deze belofte werd echter verbroken toen ze een livevideo tegenkwam van Ben Howard die Old Pine speelde. néomí raakte zodanig geïnspireerd dat ze besloot haar muzikale reis weer op te pakken en schreef zich dan ook in bij een muziekschool.

 

Weg naar succes
In 2022 bracht néomí haar debuut-EP Before uit, die meer dan 2 miljoen streams behaalde. In hetzelfde jaar stond ze in het voorprogramma van Novo Amor, HAEVN, The Slow Show en Jonathan Jeremiah. Sinds de release van haar EP heeft néomí meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de OOR Talents Award voor het beste talent van Popronde 2022 en de 3FM Talent Award in 2023.
 
your girl
Het opkomende talent is niet te stoppen! Zojuist heeft ze haar nieuwste single your girl uitgebracht. Het nummer gaat over het verlies van je eigen identiteit omdat je probeert te voldoen aan het beeld dat anderen van je hebben. Bekijk de muziekvideo hier.
 

 

FUN
FACTS