Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Joy Crookes – ‘Early’ ft. Jafaris

Joy Crookes maakt soulvolle pop en jazz en betovert het publiek met haar prachtige stem en krachtige lyrics. Onlangs bracht zij de single ‘Early’ uit met Jafaris. Wij zijn fan en daarom check je Joy Crookes als Kickstart op XITE!

Zangeres Joy Crookes groeide op in het multiculturele Zuid-Londen als kind van Bengaals-Ierse ouders en benoemt deze omgeving als één van de grootste inspiratiebronnen voor haar muziek. In 2016 bracht zij haar allereerste single ‘New Manhattan’ uit maar met de demo van haar lied ‘Don’t Let Me Down’ maakte ze pas echt indruk. Drie EP’s later gaat gaat het hard met het succes van de jonge singer-songwriter. Zo stond ze al op Glastonbury en in Paradiso als onderdeel van haar tour door Europa. Joy Crookes is ook te bewonderen tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Onlangs dropte Crookes een single met het Iers hiphoptalent Jafaris. De track heet ‘Early’ en de muziekvideo is geschoten in het huis van de oma van Joy. Alhoewel ‘Early’ een heel vrolijk en liefdevol nummer lijkt, is niets minder waar. Het nummer is geschreven toen beide artiesten minder gelukkig waren in hun liefdesleven. Wij vinden Joy Crookes een veelbelovende artiest en daarom geven wij haar een welverdiende Kickstart.

Laat weten wat je van ‘Early’ vindt via @XITENL & @joycrookes.

FUN
FACTS