Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De vijf XITE Kickstarts to watch in 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe artiesten! Welke opkomende talenten gaan het in 2017 ongetwijfeld groot maken? XITE licht vijf nieuwkomers voor je uit.

1. Kevin


Kevin ken je natuurlijk al van Rotterdam Airlines (met o.a. Jairzinho en Sevn Alias). Eind 2016 bracht hij na zijn collab ‘Wazig’ met Crooks op het ‘Gate 16’ album zijn eigen EP ‘Kleine Versnelling’ uit. Van deze debuut EP haalden meerdere tracks al de hitlijsten. Een nieuwe EP met nog veel meer hits kan dit jaar dan natuurlijk ook niet uitblijven.

2. Yade Lauren


Een jaar geleden plaatste Yade Lauren nog verschillende covers op YouTube. Nadat ze ontdekt werd door Yellow Claw ging het snel. Inmiddels heeft ze meerdere hits zoals ‘Invitation’ en ‘Love and War’ met Yellow Claw opgenomen en had ze met Jonna Fraser de hit ‘Langs Je Werk’. Na meerdere succesvolle collabs in 2016 kan het niet lang duren voordat Yade Lauren een solo hit scoort!

3. Yung Internet

Yung Internet bestaat uit een vriendengroep van 3 rappers, Young Mau, Yelli en Hyperlink en is ontstaan door een uit de hand gelopen grap. Door de rauwe en humoristische teksten, die vaak waar gebeurd zijn ook, scoorden ze eerder al hits met ‘1 Affoe X 2’, ‘Ik Zag Je’ en ‘6 Donnies’. In december dropten ze hun 3e EP ‘Dixiland’, ook deze zal dit jaar ongetwijfeld meerdere hits opleveren. De videoclip voor ‘Van Mijn Leven Niet’ verdient in ieder geval al een XITE Kickstart!

4. Anne-Marie


In 2011 begon Anne-Marie al haar carrière met de band Rudimental. In 2015 gaat ze solo verder en scoort ze hit na hit met ‘Alarm’ en ‘Do It Right’. 2016 sloot ze af met een heerlijke collab met niemand minder dan Clean Bandit en Sean Paul! Na ‘Rockaybe’ kunnen we in 2017 eindelijk haar debuutalbum verwachten.  

5. Lucas & Steve


Lucas & Steve ken je natuurlijk al van de zomerhit ‘Summer On You’ met Sam Feldt & Wulf. Begin januari brachten ze de track ‘Calling On You’ met Jake Reese uit, wat ook een hit belooft te worden! Hou ze in de gaten, want binnenkort ga je veel meer van deze jongens op XITE zien!

Deze upcoming talents en nog veel nieuwkomers zie je zaterdag 14 januari om 14:00 in de Kickstart Top 50 op XITE!

FUN
FACTS