Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Collective Conscience - ‘Sanctuary’ ft. blackwave.

Laat ons je voorstellen aan Collective Conscience. Dit Antwerpse trio speelt al vanaf jonge leeftijd samen en focust zich voornamelijk op een mix van jazz en elektronische hiphop. Samen met het hiphopduo blackwave. dropten zij ‘Sanctuary’. Nu te zien als Kickstart op XITE!

De jongens van Collective Conscience kennen elkaar al hun hele leven en maken ook al lang muziek samen. Niet zo gek, want twee van de bandleden zijn broers van elkaar. De band is van alle markten thuis, zo zijn ze bekend met jazz, hiphop en elektronische muziek en weten ze deze verschillende stijlen in hun eigen nummers te combineren.

Na het vinden van een passende en eigen stijl bracht het Belgische trio hun eerste EP in maart 2017 uit. De EP, genaamd Prayer, bestaat uit vier nummers. Het was een lange tijd stil, maar de jongens zijn terug van weggeweest met de release van ‘Sanctuary’. Voor deze nieuwe single sloegen Collective Conscience en blackwave. de handen in elkaar. In het nummer horen we, hoe kan het ook anders, de fijne bekende sound van Collective Conscience terug. De jongens van blackwave. lenen hun zachte stem en vloeiende bars uit voor het nummer en dit heeft geresulteerd in een mooie collab tussen de twee Antwerpse groepen.

XITE is fan van het muziektrio Collective Conscience en geven hen daarom een welverdiende Kickstart! 

Laat weten wat je van ‘Sanctuary’ vindt via @XITENL & @officialcollectiveconscience.

 

FUN
FACTS