Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Charlotte Lawrence - Why Do You Love Me

Maak kennis met Charlotte Lawrence! Deze 19-jarige Amerikaanse singer-songwriter is born and raised in Los Angeles en is al van jongs af aan bezig met muziek. Onlangs deelde zij haar nieuwe catchy single ‘Why Do You Love Me’ en XITE is fan!

Charlotte begon met muziek toen ze nog maar vijf jaar oud was. Ze nam pianoles en heeft haarzelf geleerd gitaar te spelen. Op haar twaalfde was ze al bezig met het schrijven van haar eigen tracks. Twee jaar later dropt zij haar eerste single genaamd ‘The Finish Line’. Ze bleef niet onopgemerkt en werd in 2016 door de Dixie Chicks uitgenodigd om samen met hen op te treden. Met hits als ‘Long Time Gone, ‘Landslide’ en ‘Travellin’ Soldier’ heeft deze controversiële Amerikaanse vrouwenband country muziek weer helemaal op de kaart gezet. 

Een jaar later maakte Charlotte haar eigen versie van de classic ‘You’re The One That I Want’ van de bekende filmklassieker Grease, en met groot succes. Deze versie ging compleet viral en ze werd bedolven met positieve reacties. Niet alleen door haar fans werd zij geliefd, maar ook de platenlabels konden niet meer om haar heen. Lawrence tekende bij het label ‘Human Re Sources’, en onder dit label bracht ze in 2018 haar debuut EP ‘Young’ uit. Daarnaast stond ze vorig jaar samen met Yungblud op de soundtrack van de spraakmakende hitserie ‘13 Reasons Why’ met het nummer ‘Falling Skies’. Fun fact: naast haar muzikale talent, focust Charlotte zich ook op modellenwerk. Zo is zij de samenwerking aangegaan met merken als Chanel en Vogue!

Charlotte heeft onlangs haar nieuwe single ‘Why Do You Love Me’ gedropt en wij zijn enthousiast! Charlotte Lawrence krijgt van ons daarom een welverdiende Kickstart.

Laat ons weten wat je van ‘Why Do You Love Me’ vindt via @XITENL & @charlotteslawrence 

FUN
FACTS