Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Amina 'Gebruiksaanwijzing'

Amina is met haar single ‘Gebruiksaanwijzing’ de Kickstart van deze maand! Elke maand kiest XITE een Nederlandse artiest als Kickstart om in de spotlight te zetten. ‘Gebruiksaanwijzing’ van Amina zie je deze maand extra vaak op de XITE televisiezender.

Over Amina
De Utrechtse Amina was op jonge leeftijd al bezig met zang, dans en acteren. In haar tienerjaren begon ze met gitaar spelen en haar eigen liedjes schrijven. De passie voor muziek was duidelijk aanwezig en ze besloot een studie songwriting te volgen in Denemarken, gevolgd door een opleiding aan het conservatorium van Rotterdam. 

 

Van debuut naar platencontract
Tijdens de coronacrisis bracht Amina geheel op eigen houtje haar debuutsingle Morgen uit, dat een weerspiegeling is van haar gevoelens tijdens de pandemie. Het nummer werd opgepikt door verschillende media, waar ze ook het nummer mocht voordragen.

Het aanstormende talent ging door met het uitbrengen van liedjes en werkte onder andere samen met Ruben Annink. Haar harde werk en passie voor muziek leidde ertoe dat ze vorig jaar een platencontract tekende bij 8ball Music en in het voorprogramma stond van MEAU en Roxanne Hazes.

 

‘Gebruiksaanwijzing’
Onder de vleugels van 8ball Music bracht Amina het nummer Gebruiksaanwijzing met bijbehorende muziekvideo uit. Het nummer gaat over momenten wanneer het allemaal even teveel wordt en je sociale batterij op is. De single ging recentelijk viraal doordat BTS bandlid Jung Kook het luisterde tijdens een livestream. 

Met de muziekvideo voor Gebruiksaanwijzing is Amina de Kickstart van april! Check de video hieronder.

 

FUN
FACTS