Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Oscar & The Wolf in 12 fun facts

Oscar & The Wolf, de man die sensueel zwiert in glitterjasjes en met zijn dromerige electro tracks iedereen weet laten dansen. Leer Oscar & The Wolf beter kennen in Fun Facts!

Fact 1

Voordat frontman, Max Colombie, begon met Oscar and The Wolf studeerde hij schilderkunst in Gent.

Fact 2

De wolf in de naam ‘Oscar and The Wolf’ refereert naar Max zelf wanneer hij op het podium staat.

Fact 3

Max Colombie was al voor Oscar and The Wolf te zien op de buis met zijn deelname aan de voorrondes van Eurosong for Kids in 2005.

Fact 4

Tijdens zijn optreden gaat hij iedereen zijn ogen af, om iedereen voor zich te winnen. Daarna kan het helemaal los gaan, let’s dance!

Fact 5

Max zorgt altijd voor een verrassing tijdens een live optreden. Hij heeft een hekel aan band die hun album staan af te werken op het podium. Tijdens zijn eigen optredens probeert hij iets heel anders neer te zetten dan op zijn album.

Fact 6


Hij schrijft zijn teksten ‘s nachts.

Facts 7

Max durfde in het begin niet op te treden in het bijzijn van zijn moeder erbij was.. Hij vroeg haar daarom om achteraan te staan.

Facts 8

Elk optreden moet aanvoelen als uitgaan voor hem, zodat hij daarna zwierend de stad in kan trekken.

Facts 9

Hij omschrijft zijn muziek ooit als Disney voor volwassenen. Als hij moest zeggen welk Disney-figuur hij zou zijn, dan zegt hij de de kleine zeemeermin. Als hij klaar is met de muziek, dan zou hij wel als zeemeermin willen spelen op feestjes.

Facts 10

Zijn grootste verlangen is onsterfelijk zijn.

Facts 11

Als hij geen muziek zou maken dan zou hij taxichauffeur willen zijn, omdat er zoveel verschillende mensen instappen met allemaal een ander verhaal.

Fact 12

Oscar & The Wolf is 2x genomineerd voor de XITE Awards 2017 in de categorie ‘Best Song’ en ‘Best Belgian’. Wil je dat Oscar & The Wolf deze award wint? Stem dan via xite.nl/vote.

Meer fun facts? Lees hier de fun facts over Naaz!

 

FUN
FACTS