Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Hard Work Pays Off, het succes van Broederliefde

Wist je dit al over de populairste rapgroep van Nederland?

Fact 1

Op 29 april van dit jaar verscheen het langverwachte vervolg op Hard Work Pays Off. Sinds de release van ‘Hard Work Pays Off 2’ staan alle twee de EP’s nog steeds in de Album Top 100. Ook de debuut-EP ‘Gevoelig Feestje’ maakt regelmatig nog een verschijning in de charts. Impressive!

 


Fact 2

Het album is al goud en meerdere singles hebben inmiddels de gouden en platina status behaald. De mannen werken non-stop aan nieuwe muziek, wat hopelijk snel wordt uitgebracht.


Fact 3  

Broederliefde heeft het record van Frans Bauer verbroken met ‘Hard Work Pays Off 2’. In 2003 stond Bauer 12 weken op nummer 1 met zijn album en was tot Broederliefde dit record evenaarde de enige Nederlandstalige artiest die dit ooit gepresteerd had.


Fact 4

De mega-hit ‘Jungle’ was geboren nadat de jongens tien dagen in een huisje in Zeeland zaten om zich te focussen op het nieuwe album. Een beetje jammen en TADA! Broederliefde vindt hun manier van muziek maken sowieso anders dan die van andere, het komt gewoon spontaan. 


Fact 5

Ook de samenwerking met Jan Smit is spontaan ontstaan. Op de bank bij Jandino (De Dino Show) kwam het ter sprake en niet veel later was daar de hit: ‘Kom Dichterbij Me’. 


 

FUN
FACTS