Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
De squad van Drake

Je ziet Drake vaak met Jay Z of Rihanna. Maar wie zit er nog in de squad van Drake? Dat lees je hier.

Jay Z

Als er één rapper is waar Drake naar opkijkt, dan is het Jay Z wel. Al vanaf het begin van zijn carrière noemt hij Jay Z zijn grootste inspiratie en werken ze samen op verschillende tracks. Toch verloopt de relatie tussen de rappers niet altijd even vlekkeloos. Zo diste Drake Jay Z in 2011 in één van zijn raps en slaat ook Jay Z regelmatig terug naar Drake in zijn muziek. De reden? Onenigheid tussen de verschillende labels waarop Drake en Jay Z zitten.

Wat de status momenteel is, is onduidelijk. Zo leek de ‘beef’ gekalmeerd te zijn, nadat Jay Z samen met Kanye te horen was op ‘Pop Style’, een van de nummers van Drake’s nieuwste album ‘Views’. Op het laatste moment haalde Drake echter beide rappers van de track, awkward!


Future

Sinds Future de rap scene betrad in 2010, zijn Drake en Future regelmatig te vinden op dezelfde tracks. Het kon dan ook niet lang duren voordat de twee samen een album uitbrachten.‘What A Time To Be Alive’ dropte in 2015 en wist de nummer 1 positie te behalen in de US. Geen verrassing dus dat Drake hem opnieuw heeft uitgenodigd voor een verse op de track ‘Grammys’ voor zijn laatste album ‘Views’.


Kanye West

Net zoals met Jay Z, is de relatie tussen Drake en Kanye West ingewikkeld. Terwijl Kanye West verantwoordelijk is geweest voor het regisseren van Drake’s single ‘Best I Never Had’ in 2009, zijn de rappers meerdere keren tegen elkaar uitgevallen. Gelukkig lijken de rappers nu gewoon door 1 deur te kunnen en is er geen rivaliteit, maar ‘gezonde concurrentie’. 


Lil Wayne

Lil’ Wayne kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hij was namelijk de ‘A Milli’ rapper, die grotendeels verantwoordelijk was voor Drake’s big break. Nadat Drake verschillende mixtapes had uitgebracht, tekende hij hem in 2009 bij zijn eigen label ‘Young Money Entertainment’.


The Weeknd

Terwijl het Lil’ Wayne was die Drake tekende, blijkt Drake zelf ook een talent te hebben voor het ontdekken van nieuwe artiesten. Met zijn eigen label ‘OVO (October’s Very Own)’ introduceerde hij The Weeknd bij het grote publiek. Inmiddels is The Weeknd uitgegroeid tot één van de populairste mannelijke artiesten. In 2015 was hij de eerste mannelijke artiest die 45 weken achter elkaar in de Top 10 van de US Singles Chart stond. Een record dat Drake toevallig dit jaar wist te verslaan. Met ‘Hotline Bling’, ‘One Dance’, ‘Summer Sixteen’ en ‘Work’ stond hij namelijk 46 achtereenvolgende weken in de Top 10. 


PARTYNEXTDOOR

Een andere artiest die Drake heeft getekend bij zijn label is PARTYNEXTDOOR, te vinden op tracks zoals ‘Preach’ en ‘With You’. PARTYNEXTDOOR is ook grotendeels verantwoordelijk voor het creëren van Rihanna’s hit ‘Work’, waar Drake ook op te horen is.


Prince

De connectie tussen Drake en Prince goes way back! Hoewel His Purple Highness tegenwoordig in hogere sferen vertoeft, is Prince altijd een belangrijke inspiratie voor Drake geweest. Zijn oom was vroeger zelfs basspeler voor dit grote popicoon.


Nicki Minaj

Nadat Drake bij Lil Wayne’s label aansloot, leerde hij Nicki Minaj kennen. Verschillende collabs, zoals 'Moment 4 Life', 'Only' en 'Up All Night' volgden en Drake maakte zelfs een verschijning in Nicki’s iconische video ‘Anaconda’. De rappers hebben ondertussen geen nummer meer uitgebracht samen en eerder dit jaar bevestigde Drake zelfs dat ze al even geen contact meer hebben. Drake beaamde wel dat hij nog veel liefde en respect heeft voor Nicki Minaj, dus wie weet volgt de reünie snel. Nu maar hopen dat Nicki’s relatie met Drake’s aartsrivaal Meek Mill een nieuwe collab niet in de weg staat!


Alicia Keys

Drake schrijft naast zijn eigen raps, ook teksten voor andere artiesten. Zo schreef hij het nummer ‘Un-thinkable (I’m Ready)’ voor R&B zangeres Alicia Keys. Het nummer is terug te vinden op ‘The Element Of Freedom’ en is ook uitgebracht als single, waarop Drake een eigen verse rapt.


Rihanna

‘Too Good’, ‘What’s My Name?’, ‘Work’ of ‘Take Care’, wanneer Drake en Rihanna samen op een track zitten, is het gegarandeerd een hit! De geruchten dat Drake en Rihanna hebben gedatet kwamen dit jaar weer naar boven, nadat hij bekendmaakte dat hij ‘in love’ was met Rihanna. Ook heeft het duo een matching tattoo, do we need to say more?

FUN
FACTS