Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
7 artiesten die ooit acteerden

Zondag 26 februari is de 89ste uitreiking van de Oscar. “La La Land” belooft veel Oscars te winnen en ook Justin Timberlake is met zijn song “Can’t Stop The Feeling” genomineerd voor “Best Original Song”. Maar naast zanger, is hij ook acteur. Welke artiesten hebben nog meer ooit geacteerd?

Justin Timberlake
Behalve hits maken, kan Justin Timberlake ook acteren. Hij is dan ook vaak te zien op het witte doek. Zo zat hij in “Friends With Benefits”, “In Time” en “Bad Teacher”. Voor die laatste heeft hij een Teen Choice Award gewonnen.


Mariah Carey
Ook Mariah Carey speelde in verschillende films. Onder andere in “Precious”, een film die twee Oscars in de wacht sleepte. Ze transformeerde enorm voor haar rol en was bijna niet herkenbaar.


Jennifer Lopez
Nu focust Jennifer Lopez zich weer op haar muziek, maar is ook een actrice. Ze heeft veel rollen op haar naam staan in films zoals  “The Wedding Planner” of “Maid in Manhattan”. Voor haar rol in de film “Selena”, werd ze zelfs genomineerd voor een Golden Globe.


P. Diddy
Dit is misschien iemand die je niet in dit rijtje verwacht. Hij speelde in verschillende series, maar zijn bekendste performance is in de film “Get Him To The Greek”, waar hij hilarisch is in de rol van platenlabel baas Sergio.


Christina Aguilera
Christina komt voor in een bekende film. Ze speelt namelijk de hoofdrol in “Burlesque”. Dit doet ze met nog een singer turned actress, namelijk Cher.


Beyoncé
Ook Beyoncé is  een actrice. Ze heeft in verschillende films gespeeld zoals “The Pink Panther”, “Cadillac Records” en “Austin Powers in Goldmember”. Haar rol in “Dreamgirls” beschouwt ze als haar eerste echte acteerrol. De film won zelfs 2 Oscars, waaronder één voor een andere singer/actress Jennifer Hudson.


Jennifer Hudson
Jennifer Hudson won een Oscar voor “Best Actress in a Supporting Role” in “Dreamgirls” en is daarom misschien wel meer bekend als actrice dan als zangeres. Ze begon haar zangcarrière als American Idol winnaar, maar is al snel ook gaan acteren. Nu combineert ze nog altijd haar succesvolle zang- en acteer carrière.


Wil je nog meer in de stemming komen voor de Oscars? Zaterdag 25 februari zie je om 14.00 uur de Soundtrack Top 50 op XITE!

FUN
FACTS