Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Sziget

Welke plekken zijn hot and happening? Welke festivals in Europa mag je echt niet missen deze zomer? In deze XITE tipt geven wij je 5 redenen waarom het Hongaarse Sziget Festival niet mag ontbreken in jouw agenda.

1. Een week lang feesten
Waar veel festivals maar een dag of een weekend lang duren, duurt Sziget een week lang. Geen dag, geen weekender, maar een volle week feesten. The life of the party krijgt op Sziget een hele nieuwe betekenis.

2. De sicke line-up
Één woord: kwaliteit. De line-up van Sziget bestaat ook dit jaar weer uit parels. Een greep uit de headliners: Foo Fighters, Ed Sheeran, Post Malone en ook de EDM-trots van Nederland, Martin Garrix. Zet je tent bij de Main Stage zodat je niks van het feest mist en smeer je knieën alvast in met tijgerbalsem. Dat wordt springen!

3. Kamperen 2.0
Wil je je tent écht bij de Main Stage zetten? Kan gewoon. Wij maken geen grapjes. Op Sziget wordt er namelijk geen onderscheid gemaakt tussen een festival- en campingterrein. Neem een hangmat mee en maak het jezelf extra comfortabel als je brak uit je tent komt rollen.

4. Nieuwe ontdekkingen 
Er is altijd wel wat te ontdekken op Sziget. Struin over het terrein en verras jezelf. Een gaybar? Hebben ze. Een skybar? Die ook. Vermaak vind je in ieder hoekje van het festival dus ga op avontuur!

5. Het Óbuda-eiland
Sziget is het Hongaarse woord voor 'eiland' en wordt ook georganiseerd op het Óbuda-eiland in Boedapest. Tóch vindt het festival niet ver plaats van het bruisende centrum. Tijd zat om minstens 1 keer het centrum onveilig te maken.

Genoeg reden om een week lang te feesten in Boedapest. Gun jezelf een kaartje en een plek op de Sziget Express en ontmoet ons links voor!

FUN
FACTS