Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Must See Upcoming Artists

Het festivalseizoen is van start gegaan en dat betekent keuzestress. Zo veel festivals, zo veel artiesten en zo weinig tijd. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig helpt XITE je aan de must sees van deze zomer. Hieronder 5 Must See Upcoming Artists die jij niet mag missen. Ze zijn nu nog niet mega groot maar wacht maar af: Deze artiesten zullen het ver schoppen en dan heb jij ze al live gezien, #winning!

Sofi Tukker - Best Friend (Lowlands, Pukkelpop, Sziget)Dit New Yorkse duo mixt house uit de 90s met junglepop. De muziek van Sofi Tukker is energiek, opzwepend en makes you wanna dance! De track ‘Drinkee’ heeft maar liefst 16 miljoen weergaven op YouTube en werd genomineerd voor een Grammy! Ook ‘Best Friend’ doet het goed met 22 miljoen views op YouTube. Sofi Tukker is rising! Ben jij fan van hun bijzondere vibes? Mis ze deze zomer niet!

San Holo - Right Here, Right Now (Lollapalooza Berlin, Lowlands, We Are Electric)Deze 27 jarige Nederlandse producer geeft zijn eigen draai aan EDM. En wat gaat dat gaat lekker! Na zijn opleiding muziekproductie aan Codarts in Rotterdam, is deze man via SoundCloud en YouTube steeds groter geworden. Hij werd gekoppeld aan een management en mocht op Coachella maar ook op hét elektronische music festival Ultra Miami draaien. Het is raar maar waar, deze man is bekender in de States dan in Nederland. Ondanks al zijn boekingen in de States is hij deze zomer ook te vinden in Europa: op Lollapalooza Berlin, Lowlands en We Are Electric. Genoeg plekken waar jij hem kunt zien shinen.

Mahalia - Proud Of Me (Ft. Little Simz) (Lowlands)Ze heeft stijl, een stem om u tegen te zeggen en een groeiend leger aan fans. Ze tekende op jonge leeftijd bij het label Atlantic Records maar maakte eerst haar school af voordat ze aan haar muziekcarrière begon. Haar Engelse accent is hot en ze is ready om een big star te worden. Haar muziekstijl: ontspannen soulpop. Ze zal op Lowlands te zien zijn en ook optreden in Doornroosje in Nijmegen. Wie weet wel een van de laatste keren dat je haar in zo’n intieme setting zal zien! Dus grijp je kans.

Wist je dat Mahalia ook kickstart is bij XITE!

Jacin Trill - Clout (Appelsap, WOO HAH!, Encore, We Are Electric en meer)Jacin Trill  is positief, jong en iemand die het ver wil schoppen. Dit lukt hem al aardig met zijn hit ‘kspreyopjebitch’ die viral ging. Samenwerkingen met producer 808milli en rapper Bokoesam brengen hem langzaam maar zeker naar de top. Zo is ‘Clout’ in samenwerking met 808millie al meer dan 250 duizend keer bekeken op YouTube! Jacin is bijna elk weekend te vinden op een festival deze zomer, dus niet te missen!

Weten wat Jacin Trill vindt van Anna Nooshin en Lil Kleine? Klik hier!

CamelPhat & Elderbrook - Cola (Balaton Sound en Tomorrowland)Over het DJ duo CamelPhat is niet veel bekend. Ze zijn Brits, geven bijna geen interviews en werken in de House scène. Trip mee op hun minimalistische House muziek. Met een nominatie voor een Grammy en meer dan 4 miljoen views op hun video 'Cola' op YouTube zijn deze mannen veerbelovend. Watch these British boys shine op onder andere Balaton Sound en Tomorrowland! 

FUN
FACTS