Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Milkshake festival

Dit knettergekke roze festival draait om liefde voor alles en iedereen! Het maakt niet uit wat voor kleur, geaardheid, klasse, of stijl je hebt, iedereen wordt met open armen ontvangen. Wij geven deze mindset een dikke superlike en vertellen jou in dit artikel waarom je Milkshake dit jaar niet mag missen!

Mocht je nog niet bekend zijn met Milkshake, dan raden wij je aan om eens te beginnen met het Milkshake woordenboek.
Dat is de perfecte samenvatting van wat je zoal kunt verwachten van dit knalroze festivalfestijn.


Doei doei hokjesdenken
Wat je kunt verwachten tijdens dit festival is diversiteit in alle soorten en maten. Denk feelgood vibes, de gekste outfits, extravagante dansers, en de meest bruisende en diverse crowd ever! Wat de dresscode is? Tsja, dat is lastig en eigenlijk ook onmogelijk te bepalen bij dit festival. Iedereen komt als zichzelf en de dresscode is eigenlijk grenzeloos! (#doeidoeihokjesdenken) Dat levert ieder jaar een pracht publiek op en een heerlijk kleurrijk festival waar je in elk geval eens in je leven bij moet zijn geweest!

Dansen tot je er bij neervalt
Het festival zet ieder jaar de LGBT-community dus even flink in het zonnetje met dit vrolijke festival. Twee dagen lang kunt jij de diversiteit en de liefde vieren door het gras van het Westerpark kaal te dansen met jouw intergalactische dancemoves.

Aan jou de (ruime) keuze bij welke stage je dit gaat doen, want het zijn er méér dan genoeg! Uiteraard zijn Vieze Poezendek en Supertoys weer de paradepaardjes van het festival. Je kunt hier o.a genieten van optredens van Vic Crezee, Mairo Nawaz, Midas Hutch, Rachel Green, JeanPaul Paula, Kenny Dope, Famke Louise, Willie Wartaal, Amanda Lepore, De Jeugd van Tegenwoordig en many more. De volledige line-up check je hier.

Go green or go home
Milkshake staat natuurlijk voor liefde, respect en een betere wereld. Omdat ze net zoveel respect voor de natuur en het milieu hebben, zijn borden, bestek en servetten allemaal biologisch afbreekbaar. Ook laten ze de kalfjes lekker huppelen in de weide. Het festival is dit jaar namelijk voor het eerst volledig vegetarisch! Daarnaast is het festival dit jaar pin-only, op deze manier wordt er geen plastic verspilt aan de productie van muntjes. Met al deze maatregelen kun je dus in elk geval met een goed gevoel raven tot je erbij neervalt. Zien wij je daar?

FUN
FACTS