Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Eurosonic Noorderslag

Van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 januari 2019 is het weer tijd voor Eurosonic Noorderslag. ESNS is het grootste showcasefestival van Europa en dé plek om de artiesten van de toekomst te ontdekken. Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artiesten? Dan moet je hier zeker bij zijn!

2018-12-11T10:00:11+00:00
11/12/2018
10:00
op xite

Het festival bestaat de eerste drie dagen uit Eurosonic waarbij Europees talent een podium krijgt in ruim 30 zalen in de binnenstad van Groningen. Op zaterdag is het tijd voor Noorderslag in de Groningse Oosterpoort. Hier krijgt Nederlands talent de kans zich te presenteren aan het publiek. Na een bezoek aan ESNS ben je direct up to date van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Europese popmuziek.

Wij hebben bij XITE alvast een paar toppers voor je op een rijtje gezet die optreden bij ESNS. Deze namen moet je de aankomende tijd zeker in de gaten moet houden!

RIMON

Deze 20-jarige powervrouw weet al precies waar ze naartoe wilt in het leven. Nadat ze op jonge leeftijd met haar moeder vanuit Eritrea naar Europa is gevlucht, ontmoette ze in Amsterdam haar muziekproducer Samuel Kareem. Samen maken zij zwoele, subtiele feelgood soul die RIMON inmiddels hits heeft opgeleverd die meer dan een miljoen keer gestreamd zijn. Droom weg tijdens het optreden van RIMON op Noorderslag!

Dave Budha

Iemand die de laatste tijd ook erg lekker gaat is Dave Budha. De Brabantse Dave Budha tekende begin 2017 bij Noah’s Ark, het label waar hij zijn EP Raamuit bij uitbracht. Dave maakt muziek waarbij je lekker kan ontsnappen aan de realiteit en neemt je mee naar een idyllische wereld. Zijn Nederlandstalige muziek is een mix van verschillende muziekgenres zoals hiphop, R&B en electropop. Je kunt zijn muziek dan ook niet in een hokje plaatsen. Eén ding is zeker, Dave laat je iets horen wat je nog niet eerder hebt gehoord.

Mahalia

Het kan zijn dat je deze Britse schoonheid al eens voorbij hebt zien komen want eerder dit jaar was Mahalia Kickstart bij XITE met haar nummer ‘Proud Of Me’. Mahalia was pas 8 jaar toen ze haar eerste songteksten schreef en 13 op het moment dat ze bij een groot muzieklabel tekende. Ze wilde wel eerst haar school afmaken waardoor ze pas later volledig op haar muziek kon focussen. Dit jaar staat ze op Eurosonic en wij weten zeker dat dit een show wordt om niet meer te vergeten.

Octavian

Iemand die ook op het punt staat om de top te veroveren is Octavian. In 2017 hoorde wij voor het eerst van de Franse artiest die in Londen opgroeide met zijn single ‘Party Here’. Zijn muziek is een mix van rap, grime, dancehall en house en werd geprezen door meerdere grote namen zoals Drake en ontwerper Virgil Abloh. Iemand om goed in de gaten te houden dus!

Check de website van Eurosonic Noorderslag voor alle informatie!

 

FUN
FACTS