Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Balaton Sound 2018

Van 4 tot 9 Juli wordt Zamárdi, Hongarije omgetoverd tot een walhalla voor muziekliefhebbers en festivalgangers. Balaton Sound is een van de grootste open air festivals in Europa en brengt de beste DJ’s, artiesten en festivalvibes samen. Heb jij zin om deze zomer een festival in Europa mee te pakken? Dan is Balaton Sound zeker een aanrader! En waarom? Check dat hieronder.

Lake Balaton
Met een prachtig meer en maar 1,5 uur rijden van Boedapest is de locatie HOT! Net als het weer: met gemiddelde temperaturen van 26 graden Celcius is Zamárdi een tropisch paradijs. Gelukkig is verkoeling dichtbij met het prachtige Lake Balaton. Ga voor die verfrissende duik of relax bij het water; en die zonsopgang na een nacht die veel te snel voorbij ging…..  It’s like a dream!


Bespottelijke prijzen
Van de Hongaarse prijzen gaat ons Hollandse hart sneller kloppen. Buckets met mojito of shotjes Palinka. Je portemonnee zal een stuk minder snel leeglopen dan op een gemiddeld Nederlands festival. En dat betekent: geld over voor bijvoorbeeld een aangeplakt citytripje naar Boedapest (is toch om de hoek en de badhuizen zijn goddelijk!).   


Onvergetelijke reis
Begin je festival in stijl door met de Balaton Express te reizen. Vanuit Gent of Brussel-Zuid neemt deze trein je mee naar het festival. Party time gegarandeerd!


Adembenemende artiesten
Last but not least, de artiesten. Dit is slechts een kleine greep uit de adembenemende line-up van Balaton Sound:

The ChainsmokersWat een heerlijk dance duo zijn de Amerikaanse Chainsmokers! Ze braken door in 2014 met de single ‘#Selfie’ en hebben daarna hits gehad als ‘Roses’ ‘Don’t Let Me Down’ & ‘Somebody’. Deze jongens moet je een keer live checken!

Martin GarrixDeze EDM DJ van eigen bodem is pas 22 en heeft een ongelooflijk succes. En hoe tof is het om een Nederlandse artiest in het buitenland te zien optreden? Al helemaal als iedereen zijn nummers als ‘Animals’ en ‘Tremor’ kent.. Proud!

Big SeanWest-coast, Hiphop en een contract bij Kanye West zijn platenmaatschappij GOOD Music. Dan hebben we het natuurlijk over Big Sean. Al vanaf 2012 een succes en niet klaar om te stoppen: met nummers als ‘Clique’, ‘Blessings’ en ‘I Don’t Fuck With You’ een legend. Dus get your freak on en go!


Alvast in de stemming komen? Kijk dan de aftermovie en check de website van Balaton voor meer informatie over dit heerlijke Hongaarse festival!

 

FUN
FACTS