Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Appelsap

Op 11 augustus verandert het Flevopark weer in het bruisende Appelsap decor, waar de (Nederlandse) hiphopcultuur, muziek, kunst en talent samensmelten tot één van de meest eclectische festivals van Nederland.

Het voelt bijna alsof je binnenloopt bij de opnames van een hiphop videoclip. Fannypacks, snelle planga’s, hippe outjes, de hotste muziek en alle artiesten van dit moment. De ‘Appelsap vibe’ smelt moeiteloos samen met het publiek waardoor alles op dit festival gewoon klopt, en het ieder jaar weer een onvergetelijk feestje is waar kunst, cultuur en muziek samenkomen.

Verfrissend nieuwe set-up
Dit jaar is er voor het eerst géén main stage meer. In plaats daarvan zijn er drie verschillende podia die allemaal even belangrijk zijn. Appelsap wil de vibe van een oldschool bloc party creëren, en naar onze mening moet dat met deze set up helemaal goed komen.

De drie podia worden dit jaar opgezet door Noisey, Boiler Room en Patta Soundsystem. Daarnaast heeft het creatieve collectief SMIB een eigen area, met hun eigen dj’s, artiesten en kunstenaars. Waar het festival voorheen grote namen aantrok, ligt de focus dit jaar op artiesten uit de underground hiphop en de elektronische muziekscene.

Kunst
Zonder kunst geen Appelsap. SMIB zal tijdens het festival een speciale capsule collectie launchen van hun label Sumibu.

Om het Amsterdamse straatbeeld te verrijken met kunst en jonge kustenaars een podium te geven, wordt er door Stichting Appelsap een (3-meter hoge) sculptuur van Piet Parra onthuld die permanent in het park zal blijven staan.

Ode aan de hiphop cultuur
Dat Appelsap de scene snapt laten ze zien met hun strakke campagnevideo! Je zult hier zeker lekker op gaan als als je fan bent van de hiphop klassiekers van ‘vroegah’.

De crème de la crème van de Nederlandse hiphopscene vertolken in deze video de meest iconische videos uit de geschiedenis. De hiphop connaisseurs onder ons zullen o.a snippets uit videos van Biggie Smalls, Tupac en de Wu Tang Clan voorbij zien komen.Voor degenen met een iets minder scherp oog hebben we de videos gewoon lekker makkelijk op een rijtje gezet (you’re welcome):

0:01 KRS-One - By All Means Necessary
0:06 EPMD - Unfinished Business
0:12 NWA - Straight Outta Compton
0:15 Wu Tang Clan - Enter The 36 Chambers
0:16 A Tribe Called Quest - The Low End Theory
0:19 Biggie Smalls - Ready To Die
0:22 Tupac - All Eyez On Me
0:25 Lil Kim - Hardcore 
0:27 OutKast - Stankonia
0:28 A$AP Rocky - Long. Live. ASAP
0:31 Eminem - The Eminem Show
0:35 50 Cent - Get Rich Or Die Trying
0:46 Travis Scott - Birds in the Trap Sing McKnight

Appelsap heeft oog voor nieuw talent, kunst en al het andere wat nodig is voor de perfecte festival ervaring. Wij zijn sowieso daar de 21e! Jij ook? Voor meer info ga je naar de website van Appelsap.
 

 

FUN
FACTS