Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: ADE Live

Paradiso, Melkweg en Sugar Factory werken op 17 & 18 oktober samen om een tweedaags festival te organiseren. Wil je tijdens ADE een keer iets anders? Kom dan genieten van elektronische live acts op ADE Live!

Nieuw & oud talent
Het programma is verdeeld over twee dagen en geeft je de kans om nieuwe artiesten te ontdekken maar ook om te genieten van gevestigde namen uit de muziekwereld. Het is alweer de derde editie van ADE Live, een event waar artiesten dance weten te combineren met live muziek. Onder andere Fatima Yamaha liet vorig jaar zijn skills zien op ADE Live.

Acts
Hieronder lichten we een aantal artiesten uit die je kunt checken tijdens ADE Live! Woensdag zal de avond plaatsvinden in Paradiso en de Sugar Factory en hier kan je onder andere genieten van Róisín Murphy, DāM-FunK en AMA LOU.

Róisín Murphy is een Ierse zangeres en wordt ook wel de ‘queen of electropop’ genoemd. In de 90s scoorde ze al een aantal flinke hits en sinds 2003 is ze bezig met een dikke comeback.

De Amerikaanse DāM-FunK kun je het best omschrijven als funk meets disco. De beats zijn dansbaar en de synthesizers catchy. Deze rot in het vak maakt al sinds 1988 muziek en hij weet dan ook precies hoe hij zijn publiek mee kan krijgen in zijn vibes. Deze performance wil je absoluut niet missen!

AMA LOU is een upcoming singer- songwriter uit Londen. Ze betovert je met haar rustige stem en relaxte beats. Wij zijn erg benieuwd hoe ver deze 18-jarige het gaat schoppen in de muziekwereld!

Op donderdag kan je onder andere Agar Agar en Eefje de Visser in de Melkweg en Sugar Factory checken.

Agar Agar is een Franse synthpop band. Ze omschrijven zichzelf het liefst als ‘free’ en ‘not caring’, wat duidelijk terug te horen is in de sound. De muziek is eigenaardig en ook de video’s zijn een kunstwerk op zich.

Eefje de Visser is al een tijd bekend in Nederland en heeft zelfs al meerdere keren op Lowlands gestaan. Eefje is een singer- songwriter en zingt haar dromerige liedjes in het Nederlands. Haar sound is moeilijk te omschrijven maar denk aan indiepop met een vleugje electro, erg bijzonder dus.

Meer informatie over ADE Live vind je hier.

FUN
FACTS