Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Recap: Balaton Sound

Afgelopen week verzamelden festival liefhebbers van over de hele wereld zich weer bij het Balatonmeer in Zamárdi, Hongarije. Met een recordaantal bezoekers was het weer een geweldige editie. We zetten de hoogtepunten hieronder voor je op een rijtje!

De pret kan beginnen
Voor de complete Balaton Sound experience kan je de reis met de Express eigenlijk niet overslaan. Vanaf het moment dat je in de trein stapt is het een en al feest. Een biertje doen in de bar, gezellig kletsen in je coupé of een dansje doen in de party wagon, het kan allemaal! 

You can find me at the beach
Het festivalterrein kijkt uit over het meer en de chille beach vibe is over het hele terrein terug te vinden. Bij het Balatonmeer kan je lekker je roes uitslapen en je klaar maken voor een nieuwe festivaldag. Daarna kan je genieten van alle prachtige stages, heerlijke food stands en chill plekjes. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over het hele terrein dus dit is ook zeker een aanrader.

 

Kamperen is echt geen straf
Kamperen op Balaton Sound kan in alle soorten en maten. Je kan natuurlijk als een echte festival veteraan je eigen tentje meenemen en oldskool gaan kamperen. Voor de mensen voor wie het opzetten van een tent niet helemaal is weggelegd, biedt Balaton Sound ook genoeg opties. Zo staan er tenten klaar om tijdens het festival in te vertoeven maar kan je ook een heuse mini chalet huren. De campings zijn allemaal op loopafstand van het festivalterrein, dus je rolt zo vanuit je tent het meer in voor een verfrissende ochtendduik. Wat wil je nog meer?

 

Een line-up waar je u tegen zegt
De line-up was heer-lijk. Martin Garrix, David Guetta, Rita Ora, Ty Dolla $ign, Ella Eyre, Jonas Blue, Dimitri Vegas & Like Mike en nog veel meer toffe optredens. Het was puur genieten geblazen met deze grote namen op de main stage van Balaton Sound.

Naast de main stage waren er ook genoeg andere toffe stages te vinden op het prachtige festivalterrein. In de Jäger Arena kon je genieten van onder andere Sander van Doorn en Big Shaq. Daarnaast waren er nog 9 (!) andere stages te vinden met de lekkerste deuntjes, waaronder een prachtige Elrow stage en stages als Clubs On The Beach met uitzicht op het Balatonmeer.

 

Fijne prijsjes
De fijne Hongaarse prijzen moeten ook zeker opgenoemd worden. Voor een paar Forint haal je halve liters bier, een bucket Long Island Ice Tea en heerlijk eten. Dat is natuurlijk ook wel nodig want van al dat dansen en genieten krijg je zeker wel honger en dorst.

Hier moet je geweest zijn
Balaton Sound is een festival waar je echt een keer geweest moet zijn. Een super chille vibe, op een unieke locatie en elk jaar weer een dikke line-up. Zorg dat je hier volgend jaar ook bij bent en hou de website van Festival.Travel in de gaten!

 

FUN
FACTS