Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Overleef de festivalzomer met de tips van Trobi

Inmiddels hebben we er al flink wat festivals op zitten en het einde van het festivalseizoen komt helaas toch écht in zicht. Toch staan er gelukkig nog enkele festivals op de planning en daarom trakteren we je voor een laatste keer deze zomer op de leukste en handigste festival tips. Dit keer geeft niemand minder dan Trobi samen met The Athlete’s Foot zijn festival advice, you don’t do twice.

Trobi kan je kennen van zijn carrière als DJ maar inmiddels heeft hij zichzelf ook gevestigd als producer onder de alias Trobeats. Hij produceerde onder meer al voor Sevn Alias en Ronnie Flex en hij knalt voorlopig nog even lekker verder aan zijn muzikale carrière. Bij deze loopbaan horen natuurlijk ontelbaar veel optredens op festivals in binnen- en buitenland. Zo stond hij eerder al op Tomorrowland in België en deze zomer heeft hij ook zeker niet stilgezeten. Op Solar Weekend in Roermond deelde Trobi zijn favoriete festivaltips met ons, lees snel verder om well prepared de laatste festivals van de zomer mee te pakken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door XITE (@xitenl) op


Tip 1: Draag de juiste sneakers

Heuvel op, heuvel af. Van de ene stage, naar de andere stage. Van het festivalterrein toch nog eventjes langs je tent om te chillen voor het volgende optreden. Je loopt op een festival heel wat af en je zet met gemak zo’n 40.000 stappen. Daarnaast gooi je natuurlijk je beste moves op de dansvloer bij je favoriete stages. Zonder een goede voorbereiding ga je dit zeker voelen in je voeten en dat kan de pret pittig bederven. Zorg er daarom voor dat je met de juiste schoenen jouw festival avontuur tegemoet gaat zodat niets je tegen zal houden om geen enkel optreden te missen. De fijnste sneakers kan je natuurlijk scoren bij The Athlete’s Foot


Tip 2: Ga los met die slingers

De festivalcamping. Een en al gezelligheid en over het algemeen propvol. Dit laatste kent natuurlijk ook zo z’n nadelen want zie je tentje maar eens terug te vinden na een hele dag uit je plaat gaan op het festivalterrein. Alles lijkt op elkaar en in het donker wordt het natuurlijk een nog grotere ramp om in de juiste tent terecht te komen. Deze tip van Trobi is niet alleen functioneel maar ook nog eens mega gezellig. Versier je tent en zorg ervoor dat deze onder alle omstandigheden te herkennen is. Slingers, ballonnen, lichtjes; pak wat je pakken kan en maak er een groot feest van. Je moet toch echt zelf de slingers ophangen! ;-) Let er wel op dat je alles aan het einde van het festival natuurlijk weer netjes mee naar huis neemt of linea recta in de vuilnisbak werpt.
 

Tip 3: Ready, set… WATERGEVECHT

Het weer is in Nederland natuurlijk niet te voorspellen maar zo nu en dan kan het ook hier veranderen in een tropisch oord. Als dit het geval is terwijl jij aan het vertoeven bent op een festival is het natuurlijk zoeken naar alle mogelijke manieren om af te koelen en jezelf te verfrissen. De meest gezellige en ook zeer effectieve manier om dit te regelen is het organiseren van een ouderwets watergevecht. Bij het zien van een waterpistool verandert iedereen gelijk in een achtjarige fanatiekeling en belooft het een hysterische boel te worden. 
 

Heb je nog meer festival tips nodig? Tabitha deelde eerder haar festival advice met ons en dat check je hier!

 

FUN
FACTS