Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Dit was Sziget 2019

Sziget zit er weer op en inmiddels zijn ook wij weer bijgekomen van het 7 dagen non-stop feesten. In dit artikel vertellen we je over alle highlights van deze editie.

Sziget Express
Ook dit jaar pakten we weer de Sziget Express om met de trein af te reizen naar Budapest, Hongarije. Met wagons volgeladen met mega enthousiaste festivalgangers begint het feest hier al en kwamen we helemaal in de stemming voor het festival.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sziget Festival NL & BE (@szigetnlbe) op


Douze points voor deze performances
De line-up van Sziget barst ieder jaar weer uit z’n voegen. Met een festival dat wel 7 (!) dagen duurt snap je dat er flink wat optredens zijn om van te genieten. Van bekend tot iets minder bekend, van mega internationaal tot artiesten uit ons kleine kikkerlandje. Je vond het allemaal op de programmering van het festival. 

Een van de shows die ons het meest is bijgebleven is de show van Macklemore. Zoveel energie, megaveel entertainment en gewoon een bizarre show van de Amerikaanse rapper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door “SHADOW” OUT NOW (@macklemore) op


Ook moeten we natuurlijk de Britse Ed Sheeran opnoemen. Zuiver is een understatement, deze man zingt als geen ander en uiteraard zingt iedereen luidkeels mee met al zijn grote hits. 
Daarnaast waren de shows van Yungblud, Martin Garrix en Post Malone onvergetelijk en een waar hoogtepunt van Sziget 2019. 

Europe Stage 
Zoals we al eerder schreven vond je ook dit jaar weer enkele Nederlandse artiesten op de line-up van dit gigantische festival. Jaarlijks zijn acts vanuit heel Europa terug te vinden op de Europe Stage op Sziget en dit jaar was het onder andere de eer aan Naaz en Jungle By Night. 

Daarnaast speelden natuurlijk de heren van ParHasard op de Europe Stage. De band ParHasard was de winnaar de XITE presents: your road to Sziget. In deze competitie hebben ze gestreden voor de meeste votes en tijdens de finale werden ze tot de winnaars van de avond gekozen. Als je wilt zien hoe deze avond eraan toe ging check dan zeker deze video. Stay tuned want binnenkort volgt er een recap van hun avontuur op Sziget op ons YouTube kanaal, we kunnen alvast verklappen dat ze een gigantisch lekkere performance hebben neergezet.

Het houdt niet op
Zo kunnen we nog wel even doorgaan over alle geweldige ervaringen op Sziget want het hield niet op. Letterlijk! Je kon doorgaan tot in de veel te vroege uurtjes en er viel zoveel te ontdekken op het terrein dat 7 dagen eigenlijk nog steeds te kort is. Van losgaan op de lekkerste techno in het Colosseum tot genieten van de grootste ABBA hits bij de Tribute Stage en feesten in de Magic Mirror. 

1 ding kunnen we je vertellen, Sziget moet je toevoegen aan je bucketlist. Hou Festival.Travel in de gaten voor alle updates voor Sziget 2020 en zorg dat je erbij bent.

FUN
FACTS