Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Dit was Electric Castle 2019

Een van de meest spectaculaire festivallocaties is toch wel die van Electric Castle in Cluj-Napoca, Roemenië. Zoals de naam al doet vermoeden vindt dit festival plaats bij een sprookjesachtig kasteel. XITE was aanwezig bij EC 2019 en we vertellen je in dit artikel dan ook graag over alle ins en outs.

Het festivalterrein
Om bij het festivalterrein te komen loop je eerst door het dorpje Bonțida. Hier kan je genieten van een hapje en een drankje, of nog even je BVO’tje scoren voor de wandeling naar het terrein. Dit doe je natuurlijk tegen kleine Roemeense prijsjes. Deze prijzen werden trouwens ook doorgetrokken op het festivalterrein, je scoort namelijk voor nog geen 2 euro een halve liter bier! Eenmaal op het terrein aangekomen ligt het kasteel om de hoek en word je verwelkomd door de Orange Twitter Wall. Op deze wall verschijnen messages die door de festivalbezoekers ingestuurd kunnen worden. Hoe leuk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Electric Castle (@electriccastle) op


Verder vind je op het terrein allemaal kleine paadjes om van A naar B te komen. Zo kom je via een beschutte sluiproute bij The Beach en kan je vanuit daar weer door naar bijvoorbeeld de Hideout. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon genieten van de grotere stages als de Main Stage en de Hangar.

Als je op de camping verblijft sta je echt binnen enkele minuten midden op het festivalterrein. Voor de verschillende soorten kampeerders was er ook nog keuze in de soort camping. Natuurlijk houdt iedereen op een festival van muziek en gezelligheid, maar een beetje rust bij je tentenkamp kan ook wel erg prettig zijn. Daarom heb je op EC de keuze uit een reguliere en een quiet camping. 

The (electric) castle
Het kasteel an sich is natuurlijk al indrukwekkend maar tijdens het festival werd er nog een schepje bovenop gedaan. Zo stonden er prachtige lichtinstallaties waardoor de experience naar een ander level werd getild. Bijvoorbeeld met de Deep Jet Lag.AV installatie van 404Zero. Dit kunstwerk projecteert beelden op het plafond en samen met de achtergrondgeluiden zorgt dit voor een intense beleving.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 404.zero (@404.zero) op


Stages
Zoals hierboven al werd benoemd zijn er stages als The Beach en de Hideout waar je heel fijn kan genieten van chille elektronische muziek. Bij de Courtyard traden kleinere acts op zoals de Nederlandse band Jungle by Night en het Belgische duo Glass Museum. De namen op deze stage waren voor velen dan wellicht niet bekend maar de acts die hier optraden kregen het publiek wel helemaal mee in hun performance. 

Voor de echte diehards was er de Dance Garden. Hier kon je tot 12 uur ‘s middags genieten van techno en house tunes van onder andere Black Madonna.

Optredens
De line-up van Electric Castle liep gigantisch uiteen en zo was er voor ieder wat wils. Zo waren Boys Noize en Bring Me The Horizon grote favorieten en wist ook 30 Seconds to Mars iedereen te trakteren op een heerlijk optreden. Florence + The Machine gaf een prachtig optreden waarbij Florence iedereen van het moment wist te laten genieten. Ze vroeg iedereen om de mobieltjes weg te stoppen en zich bewust te zijn van het hier en nu. Dit zorgde voor een gigantisch gevoel van eenheid bij de toeschouwers, een optreden om nooit te vergeten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Electric Castle (@electriccastle) op


Ben jij er volgend jaar ook bij? Hou de website van Festival.Travel in de gaten en je bent als eerste op hoogte van alle info. 

 

FUN
FACTS