Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Bokoesam showt de beste videoclips op het witte doek

Muziekvideo’s zijn stuk voor stuk mini films die de muziek een extra dimensie geven. XITE zet de clips natuurlijk 24/7 in de spotlights maar samen met het Nederlands Film Festival wordt dit 21 september naar een ander niveau getild. Enkele van deze kunstwerken worden dan namelijk getoond op het grote doek tijdens Fullscreen: Videoclips op het NFF.

Geslaagde, gedurfde of geniale videoclips worden in de spotlights gezet en krijgen de aandacht die ze verdienen. XITE loves music videos, en daarom is de avond dit jaar voor het eerst powered by XITE. Samen met muziekjournalist Job de Wit kiest een XITE jury aan het eind van de avond een winnaar die in het zonnetje zal worden gezet op XITE. Ben je benieuwd naar de selectie? Check hieronder alvast een paar van de kanshebbers!

Boef - Habiba
Boef is een van de meest populaire artiesten van het land. Het was dan ook geen verrassing dat de clip van ‘Habiba’ binnen een uur meer dan 100.000 keer werd bekeken. Deze guy kan dus zeker niet ontbreken op Fullscreen. Met de clip van Habiba wilde Boef een nieuwe weg inslaan en een hoger niveau opzoeken. Is dat hem gelukt? XITE vindt van wel!

Bokoesam en Jonna Fraser - BBB
Dit is een clip zoals alleen Bokoesam die kan maken; vol met zwoele blikken, sexy moves en heerlijke outfits. Bokoesam is altijd zijn extrinsieke zelf en dat komt in de clip van BBB zeker naar voren. Jonna Fraser en Bokoesam zorgen sowieso voor een big smile na het kijken van deze clip, maar ook op de avond zelf. Bokoesam is namelijk aanwezig als special guest!

Fresku en MocroManiac - Witlof
A music video with a message! In deze clip en track hebben Fresku en MocroManiac zoveel statements verwerkt dat de video echt bij je binnenkomt. Ze zetten je aan het denken, en dat in slechts 4 minuten. Impressive.

Ome Omar en Weslo - Jamanbroer
Deze clip gaat over detective praktijken om Jamanbroer te kunnen vinden. Ome Omar en Weslo hebben er een heuse mini-film van gemaakt. Spoiler alert: het loopt niet zo goed af met Omar’s partner in crime...

Douwe Bob - How Lucky We Are
In de clip van How Lucky We Are zie je een dubbelganger van Douwe Bob, gespeeld door niemand minder dan Fresku. Fresku zet een heerlijk geforceerde performance neer en haalt de grootste clichés uit de kast. Deze video is puur genieten!

Op 21 september zie je deze en vele andere muziek video’s shinen op het witte doek in Kinepolis. Wil je meer weten over deze toffe avond en de andere kanshebbers? Check dan de site van het NFF!

See you there!

FUN
FACTS