Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Kalvijn en Petrus zingen High School Musical

Wie vinden Kalvijn en Petrus de beste YouTuber, wie is hun grootste voorbeeld, en wat is hun guilty pleasure? 🤔 Kom erachter in Vluggertje!

Kelvin Boerma, beter bekend als Kalvijn, behoort tot de bekendste YouTubers van Nederland. In 2010 plaatste hij zijn eerste vlog op YouTube onder de naam ‘TheKelvlog’. In zijn vlogs bespreek hij op een grappige manier allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld irritante reclames. Naast vloggen houdt Kalvijn zich ook bezig met het maken van films en heeft hij onlangs zijn eerste boek ‘Van niks naar clicks’ gepubliceerd.

Peter de Harder, beter bekend als Petrus heeft ook zijn eigen YouTube kanaal. Hij maakte erg veel indruk met zijn online documentaire. Hierin ging hij de uitdaging in aan om in drie maanden onderbroekenmodel te worden door middel van heel veel trainen en goed eten. Petrus ging in deze documentaire naar eigen zeggen op zoek naar “geluk in perfectie en de druk van uiterlijke schoonheid op social media.”

YouTubers en filmmakers Kalvijn en Petrus maakten samen korte films op het kanaal ‘Cinemates’. Elke vrijdag, ook wel Film Friday, plaatsten Kalvijn en Petrus een korte film. De maandag erop, die ze ook wel Milky Monday noemden, plaatste het duo een video waarin ze reageerden op hun comments. Ook hebben de twee vrienden lang samengewerkt aan hun zogeheten ‘Potkast’: een talkshow waarin Kalvijn en Petrus samen willekeurige onderwerpen besproken.

In deze nieuwe aflevering van Vluggertje leer je Kalvijn & Petrus nog beter kennen.

Check hier het YouTube kanaal van Kalvijn: https://www.youtube.com/user/TheKelvlog.

Check hier het YouTube kanaal van Petrus: https://www.youtube.com/user/Cinebuddies.

Koop hier Kalvijn’s boek ‘Van niks naar clicks’: https://kalvijn.nl/.

FUN
FACTS