Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
XITE tipt: Sziget

1 eiland, 7 dagen en met meer dan 400.000 bezoekers per jaar een van de grootste festivals van Europa. Van 8 tot 15 augustus lijkt het Óbuda eiland even een totaal andere planeet. Hiphop, reggae, dance, techno, rock: alle muziekstijlen zijn er te vinden en er is van alles te doen! Hier MOET je bij zijn! En waarom? Dat wordt hieronder haarfijn uitgelegd.

7 (!) dagen feest
Dit festival duurt geen dag, geen weekend maar gewoon 7 dagen! En dat voor maar 275 euro wanneer je die early bird ticket heb weten te scoren! De eckte diehards kunnen 3 dagen eerder hun tent opzetten op het terrein (dat betekent: 10 dagen feest)! Pluspunt: Het festivalterrein is het campingterrein. Je mag je tent daarom overal, letterlijk overal neerzetten! Naast je lievelings stage, bij het strand of juist ver weg van het geluid: de keuze is aan jou.

Hoe je er komt? Pak de Sziget express en reis in stijl vanuit Nederland direct door naar het festival. De sfeer in de trein is puur genot!

Een hete locatie
Een eiland midden in de Donau wordt tijdens Sziget omgetoverd tot een bizarre festivalstad (Funfact: Sziget betekent eiland in het Hongaars). De gemiddelde temperatuur ligt boven de 25 graden Celsius! Geen gezeur met kou, maar volop genieten van de zon en heel veel tanningsessies bij het strand. Wie wil dat nou niet?

Even genoeg van het kampeer/festivalleven? Je bent met de metro binnen no time in Boedapest. Ontdek de stad met zijn beroemde badhuizen, bezienswaardigheden en pubs. Ideaal om te ontspannen na het feesten of voor een minivakantie zodra Sziget er weer op zit.

Wat een line-up!
Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Dua Lipa en een exclusief optreden van Mumford & Sons! Namen waar je niet omheen kunt en die je echt live gezien moet hebben. Ook voor kleinere artiesten kun je naar Sziget. Neem een kijkje bij de Europe stage voor artiesten uit heel Europa (Fresku staat daar bijvoorbeeld ook). Ga naar Don Diablo of neem een kijkje bij Lemaitre. Hieronder alvast wat nummers om in de stemming te komen.Zoveeel meer!
Ben jij meer een bandjes lover, hou je van alles wat met cultuur te maken heeft of wil jij je horizon verbreden? Voor iedereen is er wel iets op Sziget. Stages met kleinere artiesten , yoga workshops, schilderen, theater- en dansvoorstellingen, kermis spelletjes, films en nog veel meer; Sziget is 1 groot speelparadijs!Meer weten? Check dan de site van Sziget

FUN
FACTS